Reisi bugün Ankara’da

Güncelleme Tarihi:

Reisi bugün Ankara’da
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2024 07:00

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Ortadoğu’daki krizler nedeniyle iki kez ertelenen Ankara ziyaretini bugün gerçekleştiriyor.

Haberin Devamı

Reisi, Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından karşılanacak. İran’ın resmi haber ajansı IRNA, Reisi’ye ‘üst düzey siyasi ve ekonomik bir heyetin eşlik edeceğini’ belirtti. Ziyaret kapsamında, Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 8. toplantısı da Erdoğan ve Reisi’nin katılımıyla Ankara’da yapılacak. Konsey toplantısında, Türkiye-İran ilişkileri tüm yönleriyle gözden geçirileceği ve ikili işbirliğinin derinleştirilerek geliştirilmesi için atılabilecek adımlar da ele alınacak.

GERGİN BİR DÖNEM

Reisi, Hamas’ın İsrail’e yönelik 7 Ekim baskınıyla başlayan ve Ortadoğu’da şiddetin giderek arttığı bir dönemde Ankara’da olacak. İran’a yönelik üst düzey suikastlar ve terör eylemi sonrasında İran, geçen hafta Irak, Suriye ve Pakistan’da, ‘terör odakları’ olarak tanımladığı yerlere balistik füze saldırısı düzenlemişti. İsrail’in Suriye’de İran Devrim Muhafızları’ndan kıdemli bir generali öldürmesi üzerine de Reisi pazartesi günü bir açıklama yapmış ve İsrail’in kesinlikle bedelini ödeyeceğini belirtmişti. Görüşmelerde ayrıca birçok işbirliğiyle ilgili belgelere de imza atılacak.

Haberin Devamı

BÜYÜKELÇİLER BEŞTEPE’DE

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün, Avusturya Büyükelçisi Gabriele Juen, Tunus Büyükelçisi Ahmed Ben Sghaier, Singapur Büyükelçisi Li Peng Kok ve Portekiz Büyükelçisi Maria Virginia Mendes Da Silva Pina’yı kabul etti. Büyükelçiler Erdoğan’a güven mektuplarını sundu. 

Reisi bugün Ankara’da

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!