Özgür Özel'den Abdüllatif Şener'e tepki: Kanım donarak izledim, suçüstü yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2023 16:46

CHP eski Milletvekili Abdüllatif Şener, katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sinan Oğan'a oy verdiğini açıklamıştı. CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Abdüllatif Şener'in ifadelerine tepki gösterdi. Özel, açıklamasında " Bugün televizyonlarda gördük, kanımız dondu. CHP listelerinde kendine yer buldu. Samimiyetle şunu söyleyeyim; hangi CHP'linin yerine yer bulduysa o arkadaşımızın hakkını yedi, bizim de o arkadaşımıza özür borcumuz var. Ona oy atan CHP'lilere de özür borcumuz var" dedi.

Haberin Devamı

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Abdüllatif Şener'in "Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermedim" itirafına tepki gösterdi. Özel, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

HANGİ CHP'LİNİN YERİNİ ALDIYSA ONDAN ÖZÜR DİLERİZ

Abdüllatif Şener'in açıklamalarını içim acıyarak izledim. Bugün televizyonlarda gördük, kanımız dondu. Cumhuriyet Halk Partisi'nin toplumun belli kesimlerine açılması için, Şener CHP listelerinde kendine yer buldu. Samimiyetle şunu söyleyeyim; hangi CHP'linin yerine yer bulduysa o arkadaşımızın hakkını yedi, bizim de o arkadaşımıza özür borcumuz var. Ona oy atan CHP'lilere de özür borcumuz var. Şener, takındığı tutumdan sonra, ikinci turdan önce istifa etmiş. Orada da suçüstü yakalandı, ki Genel Başkan'a ikinci turda da birinci turda da oy vermemiş. Vicdanı kara, kalbi kurumuş. Teşekkür etmesi gereken yerde kendisine aynı alanı açmadı diye ihanet eden anlayışa ne denir. Bunun tekrarlanmaması için üzerimize ne düşüyorsa onu yapacağız. Bu seçim sonucu Abdüllatif Şener'in seçildiği seçimin sonucundan da ders almak lazımmış. Şener'i listemize koyup da oy verdirttiğimiz, onu buraya taşıyıp da taşıyamadığımız CHP'lilerden özür dilemekten başka sözümüz yok. Kendisi cevaba değecek biri değil.

Haberin Devamı


Özgür Özel ayrıca, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun 'İmamoğlu ve Özgür Özel, Genel Başkan'a karşı daha dikkatli olmalılar" sözleri hakkında konuştu.

PARTİNİN FAYDASINI GÖZETEN YAPICI TUTUM İÇİNDEYİZ

Özel, Kuşoğlu'nun sözleri hakkında "Seçimin sonuçları her kademede değerlendiriliyor. Bu konuda Sayın İmamoğlu'nun, benim, Sayın genel başkanımızın değerlendirmeleri oldu. İlk günlerde sosyal medyada Genel başkanımıza dönük hakaretamiz yaklaşımlardan da rahatsız olduğumuzu ifade etmiştik. CHP değişimi konuşmaktadır. Genel başkanın değişimin önünü açacağım, ifadesi olmuştur. Ekrem İmamoğlu'nun değişime, sayın genel başkanın liderlik etmesini beklediği ifadesini konuşmaktadır. Özgür Özel, değişime  kararlı ama vefalı olması gerektiğini konuşmaktadır. Bu üç ismin iletişim halinde olduğu birbirine saygı duyduğu, son derece olması gerektiği zeminde ve partiyi kayırarak götürdüğü noktadayız. CHP tek bir parçadır. Son derece özenli, son derece yapıcı tutum içindeyiz. Ben CHP Grup Başkanı sıfatıyla, sayın İmamoğlu cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Belediye Başkanı sıfatıyla, sayın genel başkanımız da CHP Genel Başkanı sıfatıyla son derece yapıcı, partinin yüksek faydasını gözeten tutum içindeyiz. Genel başkanımızın yapıcı tutumu ortadayken bu uyarılar Niçin yapılmaya ihtiyaç duyulmuştur sayın Kuşoğlu ile karşılaştığımızda konuşuruz. Önce CHP'nin sonra Türkiye'nin kazanacağına kimsenin şüphesi olmasın. Çizgimiz budur. Bizden beklenen budur. En çok partimizi ve ülkemizi seviyoruz." dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!