Özel’den Kılıçdaroğlu’na ‘ofis’ ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Özel’den Kılıçdaroğlu’na ‘ofis’ ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2023 07:00

Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı kaybetmesinden sonra tuttuğu ofiste dün kritik bir ziyaret gerçekleşti. CHP Genel Başkanı Özel, Kılıçdaroğlu’nu ofisinde ziyaret etti.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu dün Ankara’daki çalışma ofisinde ziyaret etti. CHP kaynaklarına göre, “nezaket” ve yeni çalışma ofisi nedeniyle “hayırlı olsun” ziyaretinde güncel siyasi konuların değerlendirilirken, Özel de Kılıçdaroğlu’na Almanya seyahati ve daha önce yaptığı KKTC ve Bosna Hersek seyahatleriyle ilgili bilgi verdi. Kılıçdaroğlu da Özel’e, “Çok yoğun bir tempoda çalışmalarını sürdürüyorsunuz, ben de yakından takip ediyorum” dedi. Görüşmede yerel seçimlere yönelik ittifak ve aday konularının da görüşüldüğü iddiaları ise CHP kaynaklarınca, “Bu konular görüşmede gündeme gelmedi” denilerek doğrulanmadı. Görüşmede Özel’e, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol eşlik etti.

ÇANKAYA’DA

Kılıçdaroğlu, çalışma ofisi için 6’lı Masa ortaklarından İYİ Parti, DEVA ve Gelecek partilerinin genel merkezlerinin de bulunduğu, Çankaya ilçesindeki Mustafa Kemal Mahallesi’ni seçmişti.

Haberin Devamı

Özel’den Kılıçdaroğlu’na ‘ofis’ ziyareti

ÖZEL HEYKEL HEDİYE ETTİ

- CHP Lideri Özel, bir saat süren ziyaretinde Kılıçdaroğlu’na, heykeltraş Şahin Ceylan tarafından kalfitten yapılan 45 cm uzunluğunda, 4 kg ağırlığında, eliyle ileriyi gösteren, eteklerinde CHP’nin 6 okunu, sırtında ve omuzlarında ise Atatürk ve Cumhuriyet sembollerini taşıyan bir kadın heykeli hediye etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu dün ofisinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’nun Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki çalışma ofisinde gerçekleşen buluşma yaklaşık 1 saat sürdü. Kılıçdaroğlu, Özel’i ofisinin kapısında karşılarken ikili, basın mensuplarına tokalaşarak poz verdi. Görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapılmazken Kılıçdaroğlu, Özel’i makam aracına kadar uğurladı. (Mert Gökhan KOÇ / ANKARA)

Özel’den Kılıçdaroğlu’na ‘ofis’ ziyareti

Haberin Devamı

CHP’DE KADIN ADAY ÇIKIŞI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, belediye başkan adaylarıyla ilgili önemli bir çıkış yaparak, anketlerde iki adayın öne çıkması halinde tercihlerini kadınlardan yana kullanacaklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin kadın kolları yöneticileriyle buluşmasında, “Kadın temsilini arttırma konusunda kararlıyız. Gölge Kabine’de kadının eşit temsiline yönelik tavrımızı ortaya koyduk. Yerel seçimlerde de kadın adaylara öncelik vereceğiz. Diyelim ki anketten yüksek puan alarak çıkan iki aday var. Biri kadın, diğeri erkek. Kadını adaylaştırmaktan yanayız” dedi.

TÜZÜKTE KADIN RÖTUŞU

Özel, önümüzdeki yıl yapılacak tüzük değişikliğinde kadın ve gençlik kollarıyla ilgili önemli bir değişikliğe gidileceğini de söyledi. Özel, “Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanlarımız MYK’nın doğal üyesi oluyor. Maalesef oy kullanma hakları bulunmuyor. Tüzükte yapacağımız değişiklik ile başkanlarımızın oy kullanma hakkını kazanmalarını önceliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Özel’den Kılıçdaroğlu’na ‘ofis’ ziyareti

3 ÜYEDEN BİRİ KADIN

Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka da, yerel seçimlerde sorumluluk aldıkları illere ilişkin sunum yaptığı Özel’e, yeni üyelerle birlikte partideki kadın temsil oranını yüzde 37’ye çıkardıkları bilgisini verdi. Göreve geldikleri günden bu yana 165 bin yeni üye yaptıklarını söyleyen Nazlıaka, “Yeni kadın üyelerimizin yüzde 72’sini ev kadınları oluşturdu” dedi.

YILDÖNÜMÜ PASTASI

Özel’in kadın yöneticilerle buluşmasında, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında hayata geçirdiği YaşamHak projesinin üçüncü yıldönümü pastası da kesildi. Nazlıaka, projesi kapsamında bugüne kadar 20 binden fazla kadının hayatına birebir dokunduklarını söyledi.             

BAKMADAN GEÇME!