Özel’den ‘Kemal Bey’e vefa’ yanıtı

Güncelleme Tarihi:

Özel’den ‘Kemal Bey’e vefa’ yanıtı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2024 07:00

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Herkesin bizden bir beklentisi var, şunu söylüyorlar; aman Kemal Bey’e vefalı olun. Benim anladığım vefa şu; önceki genel başkana vefa, partisini iktidar yaparak olur” dedi.

Haberin Devamı

CHP'de 7 dönem Tunceli milletvekilliği yapan ve 8 yıl önce pankreas kanseri nedeniyle hayatını kaybeden Kamer Genç, memleketi Tunceli'nin Nazımiye ilçesi Ramazan köyündeki mezarı başında anıldı. Anma programına CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kamer Genç'in eşi Sevim Genç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Kocaeli Milletvekili Mühip Kanko, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ile Genç'in yakınları katıldı.

8. KEZ BURADAYIZ

Anma töreninde konuşan Özgür Özel, her ölüm yıldönümünde Kamer Genç'i mezarı başında andıklarını ifade ederek şunları söyledi: “2016 yılının ocak ayında bugün, sevgili Veli Ağbaba ve Nurettin Demir ile Kamer ağabeyimize verdiğimiz sözü yerine getirmek üzere 2 metrelik karın arasından buraya ulaşarak, ellerimizle yerine teslim etmiştik. O günden sonra bugün 8'inci kez, aynı tarih ve günde buradayız. Bundan öncekilerde CHP milletvekili ve grup başkanvekili sıfatıyla buradaydım. Bugün partinin genel başkanı olarak buradayım. CHP'de genel başkanlık şöyle bir sıfattır; 1 milyon 600 bin üye bu makama layıktır, içlerinden birisi bu görevi yapar.

Haberin Devamı

GELMEDEN ARADIM

Sayın Genel Başkanımızı aradım. Bizim geleneğimizdir, gelmeden önce Kemal Bey'i ararız, 'Memleketinize bir talimatınız, söyleyeceğiniz var mı' deriz. Sayın Genel Başkanımız çok selamlarını söyledi. Herkesin bizden bir beklentisi var, şunu söylüyorlar; aman Kemal Bey'e vefalı olun. Hep şunu söylüyorum; vefanın nasıl gösterileceğine ilişkin çok tarif var. Benim anladığım vefa şu, bir genel başkana, önceki genel başkana vefa, partisini iktidar yaparak olur. Partisini Nazımiye'de, Tunceli'de ve Türkiye'de iktidar yapacağız. Genel Başkanımıza da Deniz Baykal'a da Bülent Ecevit'e de İsmet İnönü'ye de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e de vefamızı, onların partisini iktidar yaparak göstereceğiz.”

Özgür Özel, Tunceli programının ardından akşam saatlerinde de Ankara’da Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

BAŞAK DEMİRTAŞ YORUMU: SAYGI DUYMAK GEREK

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Başak Demirtaş’ın İstanbul belediye başkanlığına olası adaylığı ile ilgili sorulan bir soruya “Başak Hanım’ın her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının en doğal hakkı olan seçme ve seçilme hakkını kullanmaya ilişkin irade beyanı, herkesin saygı duyması gereken bir yaklaşımdır. Bize karşı yapılan saygısız bütün saldırıları boşa düşürmesi açısından da son derece önemlidir” yanıtını verdi.

 

BAKMADAN GEÇME!