Özel- Akşener görüşmesi... Ankara ve İstanbul’da iş birliği masada

Güncelleme Tarihi:

Özel- Akşener görüşmesi... Ankara ve İstanbul’da iş birliği masada
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2023 07:00

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret ederek yerel seçimlerde işbirliği önerdi. Akşener, Özel’in önerisini pazartesi günü partisinin yetkili kurullarına soracağını söyledi. Kulislerde Ankara ve İstanbul’da işbirliğine gidilebileceği konuşuluyor.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel dün sabahki Akşener randevusuna beraberinde Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Zeybek ve Gül Çiftçi ile Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’la birlikte gitti. Akşener’e de görüşmede İYİ Parti Genel Sekreteri Ayfer Yılmaz, Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak ve Meclis Grup Başkanı Koray Aydın eşlik etti. İYİ Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen buluşmada “kurmay ağırlığı” her iki liderin de görüşmeye verdiği önem olarak yorumlandı.

KRİTİK PAZARTESİ

Özel, 1 saat 15 dakika süren görüşmede Akşener’e, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere iki partinin de üzerinde uzlaşacağı yerlerde “seçim işbirliği” yapması önerisini iletirken, Akşener de bu öneriyi partisinin yetkili kurullarına soracağını söyledi. Gözler, İYİ Parti’nin pazartesi günü toplanacak Başkanlık Divanı ve Genel İdare Kurulu (GİK) toplantılarına çevrilirken, Özel görüşmenin ardından şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

İTTİFAK KELİMESİ YORULDU 

“İYİ Parti’nin kamuoyunda bilinen ve bizim tarafımızdan da saygıyla karşılanan bir GİK kararıyla tüm seçim bölgelerinde yerel seçime kendi adaylarıyla girme noktasında bir irade beyanları vardı. Biz bu ziyaretimizde bu karara saygılı olduğumuzu, o yüzden yerel seçimlere yönelik bir somut teklifle değil, ancak yerel seçimlerde daha önce de ifade etmiştim, ittifak kelimesi yoruldu. İttifak kelimesi kalabalıkları, uzun süren toplantıları çağrıştırıyor. Ama yerel seçim biraz daha esnekliği, hızlı karar vermeyi ve ikili işbirliklerini gerektiriyor. Biz İYİ Parti’ye önümüzdeki yerel seçime yönelik olarak işbirliği içinde olup olamayacağımızı, GİK kararının yeniden gözden geçirilip geçirilemeyeceğini sorduk. Sayın Genel Başkanımızdan bu konuda bir cevap aldık.”

Özel- Akşener görüşmesi... Ankara ve İstanbul’da iş birliği masada

AKŞENER: GİK’E SORACAĞIZ

Meral Akşener de, Özgür Özel’i seçilmesi nedeniyle kutlayıp, “Allah utandırmasın” dedi ve şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Bizim bir kararımız var, 81 ilde tek başımıza seçime girmek şeklinde. Bizim iki siyasi parti olarak hiç değilse bazı yerlerde işbirliği yapabilir miyiz sorusunu, iş birliği konusunu GİK’e tekrar götürebilir misiniz sorusu etrafında konuştuklarımızı özetleyebilirim. Pazartesi günü biz doğal olarak GİK’i toplayacaktık. Bu soruyu GİK’e soracağız. Onlar nasıl bir cevap verecek göreceğiz. İnşallah her şey Türkiye için iyi olur.”

YEŞİL IŞIK YANABİLİR

MERAL Akşener’i daha önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ziyaret etmiş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da telefonla aramıştı. Kulislerde, İYİ Parti yetkili kurullarının iki partinin Ankara ve İstanbul’da işbirliğine yeşil ışık yakabileceği iddiası dillendiriliyor. Gelişmelere göre bu işbirliğinin başka bazı illeri de kapsayacak şekilde genişleyebileceğinden de söz edilirken, İzmir başta olmak üzere İYİ Parti’nin adayını açıkladığı ya da açıklamaya hazırlandığı yerlerde ise işbirliğinin olmayacağı belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!