ÖSYM'den üniversite adaylarına özel animasyonlu film

Güncelleme Tarihi:

ÖSYMden üniversite adaylarına özel animasyonlu film
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2016 13:09

ÖSYM bu yıl üniversite adaylarına özel animasyonlu film hazırlayarak sınav kurallarını bir kez daha vurguladı. Peki ÖSYM yeni sınav kuralları nedir? Sınavda nelere dikkat edilmelidir? Ayrıntılar haberimizde.

Haberin Devamı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından bu yıl üniversite adaylarının sınavlarda uymaları gereken kuralların uygulanması için bir bilgilendirme videosu hazırladı. Animasyonlu videoda sınav kurallarının önemi bir kez daha vurgulandı.

SINAV ZAMANI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Adaylar, yayınlanan videoda, yanlarında getirmemeleri gereken eşyalar konusunda uyarılarak; 2015 yılında 50 kişinin cep telefonu, 20 kişinin anahtarlık, 60 kişinin cüzdan, 100 kişinin ise takı yüzünden sınavlarının iptal edildiği hatırlatıldı. Ayrıca, piercing ve güneş gözlüğünün de yasak olduğu belirtilerek her yıl 300 kişinin de kimlik kartı yüzünden sınavlarının iptal edildiği anımsatıldı.

ÖSYM, adaylara kopya ve kural dışı davranışlar konusunda da uyarıda bulunarak kopya ve kural dışı davranışlar nedeniyle her yıl 600 kişinin sınavının geçersiz sayıldığı ifade edildi.

Haberin Devamı

FİLMDE AZİZ SANCAR MESAJI

Animasyonun sonlarına doğru Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar’ ın mesajına yer verildi. Sancar videoda, "Benim hikayem üniversite sınavını kazanarak başladı. İnanmak başarmak için yeterli. Gençler yeter ki inanın başaracaksınız." diye konuştu.

ÖSYM internet sitesinde "Adayların sınavlarda uymaları gereken kuralların uygulanmasına yönelik bilgilendirme amacıyla eğitim animasyon filmi hazırlanmış olup eğitim filmine aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir. Tüm adaylarımıza başarılar dileriz.ÖSYM BAŞKANLIĞI" açıklaması yapıldı.

2016 Eğitim Animasyon Filmi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!