Önce gübre, sonra mermi... "Kamu vicdanı mahkûm eder"

Güncelleme Tarihi:

Önce gübre, sonra mermi... Kamu vicdanı mahkûm eder
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2017 21:12

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Düzce’de konakladığı kampın önüne önceki gece gübre dökülmesinin ardından, dün de yürüyüş güzergâhına mermi bırakıldı. Kılıçdaroğlu, “Bu tip davranışlar bize zarar vermez. Kamu vicdanı, yürüyüşe saldıranları mahkûm ediyor. İstanbul’a kadar gülerek, eğlenerek yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

ANKARA Güvenpark’tan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklu olduğu Maltepe Cezaevi’ne ‘Adalet Yürüyüşü’ başlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün 14. günü geride bıraktı. Kılıçdaroğlu dün sabah yürüyüşe başlamadan önce düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi: “Yürüyüşümüz her geçen gün daha bereketli, güzel hale geliyor. Zaman zaman protestolar da oluyor. Ama bizim ellerimiz hiçbir zaman şiddete kalkmadı ve kalkmayacak. Tam tersine her provokasyondan sonra gerek ben gerek arkadaşlarım, yürüyüşe katılan vatandaşlar hep birlikte alkışlıyoruz. Azimliyiz, kararlıyız. İstanbul’a kadar gülerek, eğlenerek kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Hiç kimse buna engel olmasın. Biz her türlü baskıya her türlü provokasyona karşı hazırlıklıyız. Bizi sevgi ve hoşgörü ile karşılayan Düzce halkına teşekkürlerimi iletiyorum.”

Haberin Devamı

GÜZERGÂH ÜZERİNDE MERMİ BULUNDU

Açıklamanın ardından yürüyüş “Adalet, hak, hukuk” sloganı ile başladı. Düzce çıkışında verilen kısa molanın ardından yerde bir tabanca mermisi fark edildi. Polisler, hemen merminin etrafını çevirip fotoğrafını çekti. Merminin bir araçtan güzergâha atıldığı öne sürüldü. Kılıçdaroğlu, provokasyon girişimlerinin artması üzerine yolda MYK toplantısı yaptı. Bu toplantıya sanatçı Rutkay Aziz, Taner Barlas ve Ümit Denizer de katıldı.

Önce gübre, sonra mermi... Kamu vicdanı mahkûm eder

9 TEMMUZ’DA MALTEPE MİTİNGİ

Düzce’nin İhsaniye köyündeki kampta yapılan MYK toplantısı 1.5 saat sürdü. Toplantıda 9 Temmuz’da planlanan Maltepe mitingiyle ilgili görüş alışverişi yapıldı. Kılıçdaroğlu MYK’da şu değerlendirmede bulundu: “Bilimsel verilere göre hayır oyu kullananların yüzde 98’ine yakın bölümü yürüyüşümüzü desteklediğini beyan etti. ‘Evet’ oyu kullananların da dörtte üçü eylemimize hoşgörü ile bakıyor. Erdoğan’ın eylemimize bir süredir saldırmamasının nedeninin de bu olduğu belirtiliyor. (Kamp alanı önüne gübre dökülmesi) Bu tip davranışlar bize zarar vermez. Kamu vicdanı, yürüyüşe saldıranları mahkûm ediyor. Herkes kendisine yakışanı yapıyor. Protestocuları taşıyarak eylem yaptırıyorlar, sakinliğimizi korumamız gerekiyor, kitlemizi saldırgan göstermek istiyorlar, buna izin vermeyeceğiz. Yürüyüş kolundaki vatandaşlarımız serinkanlı davranıyor, çok memnunum.”

Haberin Devamı

‘Şantaja pabuç bırakmayız’

MYK toplantısından sonra açıklama yapan Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, provokatif eylemlere hiçbir şekilde karşılık verilmeyeceğini belirtti. Tezcan, “Demokratik sınırlar içerisinde protesto etmenin de bir hak olduğu bilincindeyiz. Selamlayanların sayısı kat be kat üzerindedir. Protesto edenlere husumetle bakmıyoruz. Onlar bizim düşmanlarımız değil” dedi. Tezcan, yolda tabanca mermisi bulunmasıyla ilgili de “Son dönemlerde mafya babaları, özellikle beyanatta bulunma yarışına girdiler. İktidarlar fırsat vermediği sürece mafya babalarının konuşabilmeleri mümkün değildir. Mermi atma olayı yeni değildir, Sayın Genel Başkanımıza daha önce de benzer tehditler yapılmıştı. Mermi değil, oraya otomatik tüfek de atsalar, bizi korkutmaya güçleri yetmeyecek. Bu tehditlere, şantajlara pabuç bırakmayacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Polisten gün boyu önlem

Düzce’nin Gümüşova ilçesine kadar yürüyüş kent içinde sürerken, önceki gün kadar yoğun olmasa da yol kenarında bekleyen bazı vatandaşların protestoları vardı. Aracından çıkarak yürüyüşçülere tepki gösteren bir kişiyi polis engelledi. Çevik Kuvvet ve jandarmanın önlemleri gün boyu devam etti. Bu arada Düzce’deki kamp alanı önüne gübre dökülmesiyle ilgili gözaltına alınan ve ‘Çevreyi kasten kirletmek’ten adliyeye sevk edilen 3 kişi serbest bırakıldı.

Aybüke öğretmen unutulmadı

Eğitim- İş Sendikası üyeleri yürüyüşte, terör örgütü PKK’nın hain saldırısında şehit düşen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın fotoğraflarını taşıdı.

Yürüyüşe ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ile HTKP Genel Başkanı Erkan Baş da katıldı. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da yol üzerinde korteje girdi.

Haberin Devamı

Sosyalist Enternasyonal adına Genel Sekreteri Luis Ayala da korteje katıldı. Ayala’ya Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran eşlik etti. Ayala, “New York’ta BM merkezinde burada neler yaşandığını değerlendireceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!