Okullarda ders başı

Güncelleme Tarihi:

Okullarda ders başı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2023 07:00

Eğitim öğretim yılının ilk ara tatili okullarda ders zilinin çalmasıyla sona erdi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime başlayamayan il ve ilçeler dışında tüm yurtta yaklaşık 20 milyon öğrenci ile bir milyon 200 bin öğretmen sınıflarda yerini aldı.

Haberin Devamı

Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için 11 Eylül’de başlayan 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk ara tatili 10 Kasım Cuma günü başlamıştı. Hafta sonlarıyla birlikte 9 gün süren tatil sona erdi. Öğrenciler, okullarıyla yeniden buluşarak ders başı yaptı. Ara tatil sonrası ilk günü İstanbul’da Ataköy Atatürk Ortaokulu’nda takip ettik. 22 Ocak’ta başlayacak yarıyıl tatiline kadar enerji depoladığını söyleyen öğrenciler, okulun ilk gününde heyecan içindeydi. Okulda sabah saatlerinde düzenlenen bayrak töreni, soğuk hava koşulları nedeniyle okulun içinde yapıldı. Öğrenciler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı okudu. Törenin ardından konuşan okul müdürü Yaşar Harmandaoğlu, “Birinci dönemin ilk ara tatilini bitirdik. Dönemin ikinci kısmı hepimize hayırlı olsun” dedi.

Haberin Devamı

‘ÖĞRENCİLERİMİZE KAVUŞTUK’
Öğretmenlerin ara tatil başlangıcında öğrencilere çok ödev vermediğini çoğunlukla ‘dinlenin’ tavsiyesinde bulunduğunu söyleyen okul müdür yardımcısı İbrahim Hörküç, “Çocuklar ara tatilde dinlendi ve sinema, tiyatro gibi birçok sosyal etkinlikliğe katıldılar. Ortak sınavlara giren ve merkezi sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz de tatille birlikte sınav streslerini azaltma imkanı buldu. Biz öğretmenler de dinlenme fırsatı bulduk. Bu sebeple eğitim döneminin kalan kısmı için oldukça hazırız. Öğrencilerimizi özlemiştik şimdi onlara kavuştuk” dedi

Okullarda ders başı
‘OKULUMU ÖZLEDİM’
Öğrencileri de eğitime verdikleri 9 günlük aranın ardından okullarına kavuşmanın sevinci içindeydi. Tatil boyunca dinlenen öğrenciler, derslerini de ihmal etmediklerini dile getirdi. Onlardan biri olan Ayşe Topkaya, “Tatilim çok güzel geçti. Hem dinlendim hem ders çalıştım. Biraz ödevim vardı onları tamamladım. Bu süre zarfında okulumu özledim. Birinci dönemi rahat ve başarılı bir şekilde tamamlayacağıma inanıyorum” diye konuştu. Emir Özdemir ise, “Bu ara tatilde derslerime çalışıp ödevlerimi yaptım. Ayrıca ev işlerinde anneme yardım ettim. Biraz da okudum. Tatilin bitmesine birkaç gün kala artık okulumu ve öğretmenlerimi özlediğimi fark ettim” dedi.

 

Haberin Devamı

Okullarda ders başı
‘EMEKLİ KALECİ CASİLLAS OLMAK İÇİN ÇALIŞTIM’
Futbol oynamayı çok seven 6’ncı sınıf öğrencisi Hamza Cıvıldar, ara tatili iyi bir futbolcu olmak için hazırlanarak geçirdiğini söyledi. Cıvıldar, “Tatilde bol bol maç yapmaya gittim ve evde de antrenman yaptım. İlerde emekli kaleci Casillas gibi olmak istiyorum. Bence dünya çapında en başarılı kalecilerden biri oydu. Maçlardaki kurtarışları ve gösterdiği ani reflekslerle gerçek bir efsaneydi. Bu sebeple onun kadar iyi bir kaleci olabilmek için çok çalışıyorum” diye konuştu.

Okullarda ders başı
‘DAHA FAZLA ARA TATİL OLMALI’
Tatil boyunca arkadaşlarıyla vakit geçirdiği için çok eğlendiğini dile getiren Elif Kaya İçöz, “Tatil boyunca hep kendi yapmak istediklerime öncelik verdim. Hem dinlenmeye hem de eğlenmeye vaktim oldu. Ayrıca eksik olduğum konuları tamamlamak için de ders çalıştım. Bence ara tatiller sene boyunca daha fazla olmalı. Örneğin 2 ayda bir tatil yapmalıyız. Çünkü dinlendiğim zaman daha enerjik hissediyorum ve başarılı oluyorum” dedi.
Okullarda ders başı
‘SOĞUK HAVALARDA HASTA OLDUM’
Tatili olumsuz hava şartları nedeniyle hastandığı için yatarak geçirenler de vardı. 6’ncı sınıf öğrencisi Elif Çobar, “Tatilde hava soğuk olduğu için hasta oldum. Bu sebeple birkaç gün hiçbir şey yapamadan yatmak zorunda kaldım. Biraz iyileştiğimde ailemle birçok etkinliğe katıldım” diye konuştu. Diğer yandan tatilde çok eğlendiğini söyleyen Elif Tasım, “Ara tatilin başladığı gün 10 Kasım’dı. Bu sebeple ertesi gün Ankara’ya giderek Anıtkabir’i ziyaret ettim. Anıtkabir’e gittiğimde çok duygulandım. Tatilin devamındaysa kitap okumayı çok sevdiğim için ailemle Ankara’daki Milli Kütüphane’ye gittim. Çok büyük bir yerdi ve bir sürü kitap vardı. Kütüphanedeki etkinliklere katıldım. Sonrasında İstanbul’a döndüm ve biraz dinlendim” dedi.

Haberin Devamı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ
- Yarıyıl tatili: 22 Ocak-2 Şubat 2024
- İkinci dönem başlangıcı: 5 Şubat 2024
- İkinci ara tatil: 8-12 Nisan 2024 (Ramazan Bayramı ile kesişiyor)
- Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav: 2 Haziran 2024
- Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS): 8-9 Haziran 2024
- Eğitim öğretim yılı sonu: 14 Haziran 2024

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!