Okullar ne zaman açılacak, ikinci dönemde açılacak mı? Yüz yüz eğitimle ilgili Bakan Selçuk’tan yeni açıklama!

Güncelleme Tarihi:

Okullar ne zaman açılacak, ikinci dönemde açılacak mı Yüz yüz eğitimle ilgili Bakan Selçuk’tan yeni açıklama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2021 00:59

Okullar ne zaman açılacak sorusunun yanıtı veliler, öğrenciler ve eğitimcilerin gündeminde yer alan konuların başında geliyor. Koronavirüs önlemleri kapsamında devam eden uzaktan eğitimin ardından öğrenciler 22 Ocak'ta yarıyıl tatil sürecine geldi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 15 tatil süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, 15 Şubat'ı işaret etti. Selçuk, ‘15 Şubat'tan itibaren sizleri okullarımıza çağırmak, orada görmek istiyoruz. Baharı okullarımızda hep birlikte karşılayalım niyetindeyiz.’ demişti. İşte, okulların açılacağı tarihle ilgili ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

Okulların yüz yüze eğitim ile açılış tarihi ile ilgili araştırmalar hızlandı. 22 Ocak’ta yarıyıl tatiline giren öğrenciler heyecanla okulların ne zaman açılacağını araştırmaya başladılar. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ‘Okulumu çok özledim diyen kuzularıma artık çok haklısın demek istemiyorum. Onların eğitim hakkını layıkıyla teslim etmek istiyorum.’ dedi. İşte detaylar

BAKAN SELÇUK’TAN YENİ AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada konu ile ilgili bilgi verdi. İşte o açıklama:

"Okulumu çok özledim" diyen kuzularıma artık “çok haklısın” demek istemiyorum. Onların eğitim hakkını layıkıyla teslim etmek istiyorum. Her bir vatandaşımızın temizlik, maske ve mesafede göstereceği hassasiyetin ölçüsü okullarımızın açılış takvimine yansıyacak, emin olun.

Haberin Devamı

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çevrim içi olarak bir araya geldiği 81 ildeki öğrencilere seslenerek, "15 Şubat'tan itibaren sizleri okullarımıza çağırmak, orada görmek istiyoruz. Baharı okullarımızda hep birlikte karşılayalım niyetindeyiz." dedi.

Okullar ne zaman açılacak, ikinci dönemde açılacak mı Yüz yüz eğitimle ilgili Bakan Selçuk’tan yeni açıklama

Milli Eğitim Bakanı Selçuk daha önce yaptığı açıklamasında '15 Şubat'tan itibaren toplumun, ailelerin, annelerin, babaların, çocukların durumuna baktığımızda okulların artık mümkün olduğu kadar daha yüksek bir kapasiteyle açılması gerektiği noktasında bir kararlılığımız var' demişti.

DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanlığından (MEB), resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları, özel okullardaki takviye kursları ile özel öğretim kurslarındaki yüz yüze eğitime ilişkin iş ve işlemleri düzenleyen iki ayrı yazı illere gönderildi.

Buna göre, resmi okullarda eğitim alan 8. ve 12. sınıf öğrencileri ve mezunlar için isteğe bağlı açılan destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki bu sınıflara yönelik takviye kurslarında, 12. sınıf öğrenci ve mezunlarına yönelik özel öğretim kurslarında yüz yüze eğitim 22 Ocak'tan itibaren başlatıldı.

Haberin Devamı

DAHA ÖNCE YAPILAN AÇIKLAMA

CNN Türk'te Göksu Öngören Özgür ve Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, şöyle konuştu:

Bizim baktığımız yer Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve Cumhurbaşkanımız önderliğinde Kabine'nin alacağı kararlara bağlı. Biz aslında çok kontrollü gittik. 15 Şubat'ta okulların açılması ile ilgili ilke kararı var.

15 Şubat'tan 10 gün önce net bir tablo karşımıza çıkar. Türkiye'deki durumun akışı nasıl diye baktığımızda bizim okulları açma hazırlığımız ve salgın seyrinin olduğunu düşünüyoruz.

BAKMADAN GEÇME!