Öğrenciler dışarı çıkarıldı, ekipler geldi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2018 14:13

Sakarya'nın Erenler ilçesinde bir lise binası, keskin bir koku nedeniyle boşaltıldı. Sakarya Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) ve Adapazarı Gaz Dağıtım A.Ş. (AGDAŞ) ekipleri okulda inceleme başlattı. Erenler Kaymakamı Salih Karabulut, okulda yapılan incelemenin ardından ''Şu anda kayda değer herhangi bir olay yok” dedi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de tedbiren okulda öğleden sonra eğitim ve öğretime ara verildiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Olay, Erenler’deki Ali Dilmen Anadolu Lisesi’nde saat 12.30 sıralarında meydana geldi. Öğrenciler dersteyken okulda keskin bir koku yayılmaya başladı. Genizleri yakan koku nedeniyle okulda bulunan yaklaşık 800 öğrenci tahliye edildi. Doğalgaz sızıntısından şüphelenen okul yönetimi durumu AGDAŞ’a ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri’ne bildirdi. Okula çok sayıda AGDAŞ, 112 Acil ve polis ekibi sevk edildi.

Olay yerine önlem amaçlı çok sayıda ambulans sevk edildi.

Astım ve çeşitli akciğer hastalığı bulunan öğrencilere ambulanslarda müdahale edildi.

Polis de okul ve çevresinde güvenlik önlemi aldı. AGDAŞ ekiplerinin ilk incelemesinde doğalgaz sızıntısına rastlanmadı. Bunun üzerine okula AFAD ekipleri çağrıldı. AFAD ekipler okuldaki kokunun kaynağını bulmak için inceleme başlattı.

Haberin Devamı

KAYMAKAM'DAN AÇIKLAMA: 'HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YOK'

Erenler Kaymakamı Salih Karabulut yaptığı açıklamada, “Gördüğünüz ve bildiğiniz gibi manzara ortada. Birkaç öğrencimizin solunumda güçlük çektiği, bir gaz havası oluştuğu öğrencilerin, öğretmen arkadaşlarımızın bu durumdan etkilendiği ifade edildi. Bütün gördüğünüz gibi kurum ve kuruluşların yetkilileri buradalar. Her kurum ve kuruluş kendi görev ve sorumlulukları çerçevesinde olayı inceledi. Herhangi bir şeyin olmadığı herkes tarafından görüldü. Muhtemelen geçen bir araçtan sızan bir gaz öğrencilerimizin olumsuz etkilenmesine yol açtı diye değerlendiriyorum. Ekip burada, sağlık görevlisi arkadaşlarımız özellikle bekleyecekler, herhangi bir olumsuzluk yaşandığında müdahale etmek ve ilgili kurum ile kuruluşlara naklini sağlamak üzere burada mesai bitim saatine kadar bekleyecekler. Öğrencilerimizin de bu atmosfer içerisinde ders yapamayacakları gerekçesiyle okulun öğleden sonra tatil edilmesinde fayda gördük. Herhangi bir olumsuzluk yoktur, olacağını da düşünmüyorum. İlk etapta birkaç öğrencimiz olumsuz etkilenmiş. Hemen İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı görevli arkadaşlarımız, olumsuz etkilenen öğrencilerimizi ambulansa almak sür'ati ile müdahalede bulunmuştur. Şu anda kayda değer herhangi bir olay yoktur. Hastaneye kaldırılmış, müşahede altına alınmış herhangi bir öğretmen veya öğrenci bulunmamaktadır” dedi.

Haberin Devamı

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ:  ÖĞLEDEN SONRA EĞİTİME ARA VERİLDİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise okul bahçesinde bazı öğrencilerin koku hissettiği, boğaz yanması ve öksürük şikayetleriyle okul idaresine başvurduğu belirtildi.

Şikayetlerin arttığını fark eden yöneticilerin öğrencileri bahçeye çıkarıp durumu sağlık ekiplerine bildirdiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Gelen ambulansla rahatsızlanan öğrencilere müdahale edildi, ciddi bir durumun olmadığı belirtildi. AGDAŞ'a bilgi verildi, gelip ölçümler yaptı. Herhangi bir doğalgaz kaçağının olmadığı belirtildi. UMKE ve AFAD ekiplerince yapılan ölçümlerde okul bahçesi ve içinden kaynaklanan bir bulguya rastlanmadı. Kokunun dış kaynaklı olabileceği ihtimali üzerinde durularak, dış çevrede ölçümlerin yapılacağı belirtildi. Tedbiren bu okulumuzda kaymakamlık tarafından öğleden sonra eğitim ve öğretime ara verildi."

Haberin Devamı

Öğrenciler dışarı çıkarıldı, ekipler geldi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!