'O makamın adamı değil'

Güncelleme Tarihi:

O makamın adamı değil
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2016 00:10

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na sert yanıt verdi ve “Bu zat bulunduğu makamın adamı değil. Ona yakışacak ifadeler var da bu ifadeleri kullanmaya edebim müsaade etmiyor. Bir kasetle geldiği makam var, o kaset olmasa o makama da gelemezdi. Allah Türk siyasetini böyle tiplerden korusun” dedi. Cuma namazını Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi’nde kılan Erdoğan, çıkışta özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

SİYASETİ HENÜZ ÖĞRENEMEDİ
(Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları) İkili bir atışmaya girmeyi doğrusu zaid (lüzumsuz) addediyorum. Çünkü şu anda bu zat bir defa bulunduğu makamın adamı değil. Bu zat siyaseti henüz öğrenemedi. Ben daha önce kendisi için ‘Çırak bile olamadı’ demiştim, gerçekten çırak bile hâlâ olamadı. Çok çok buna yakışacak ifadeler var da bu ifadeleri kullanmaya edebim müsaade etmiyor. Ama geçen söyledim zaten ‘Siyasi sapık’ dedim. Niye dedim? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız partimizin kuruluşundan itibaren dava arkadaşımdır. Onun inancı noktasındaki değerlerini değerlendirmeye bu zatın ne ilmi ne yaşamı ne de siyasetteki yeri zaten el vermez.

ALLAH BU TİPLERDEN KORUSUN
İşte bir kasetle geldiği makam var. Eğer o kaset olayı olmasaydı, zaten o makama da gelemezdi. Kaldı ki bir başka yön, Sayın Baykal’ın yanından çıktıktan sonra ‘Hayır böyle bir adaylık düşünmüyorum’ diyen kişi ertesi gün aday oldu. Bunda yalan dolan her türlü şey var, akşam başka sabah başka, böyle bir tip, tipleme. Allah bu tiplerden Türk siyasetini, Türk demokrasisini korusun diyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’ni de korusun diyorum. Ama tek bir üzüntüm var. Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş hanım kardeşlerimin, Türkiye’de kadınlara karşı yapılmış olan bu hakareti, bu saygısızlığı aslında çok farklı değerlendirmeleri gerekirdi. Bunu değerlendiremedikleri için de ayrıca burada üzgün olduğumu söylemek isterim.

MAHKEMENİN RUTİNİN İŞLEMESİ
(Anayasa Mahkemesi’nin ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçunun iptaline yönelik görüşme kararı alması) Bu bir rutindir. Bu tür müracaatlarda 10 gün içinde yanılmıyorsam esasa girmenin kararını verir, ondan sonra da yine yanılmıyorsam bir ay içerisinde de bunu görüşür, gereken cevabı verir. Olay bu rutinin işlemesidir.

BAŞKA TÜR VATANDAŞLIK ARIYORLAR
(Vatandaşlıktan çıkarma önerisi) Bulaşanlar da (teröre) dahil, bunların hepsi. Bunun hukukta 3 veya 4 tane versiyonu var. Bunlardan en ağır olanı budur. Çünkü bunlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına yakışanlar değil. Bunlar zaten kendileri için başka tür vatansızlık veya başka tür vatandaşlık arıyorlar. Bunları oralara havale etmek, sevk etmek lazım. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında Türkiye’ye, Türk vatanına, Türk milletine ihanet olamaz. Bunlar bu millete, bu vatana, Türkiye Cumhuriyeti’ne ihanet içerisindedirler. Bu ihanet içerisinde olanların da bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı vasfını taşımalarını doğru bulmuyorum.

KARAKTER, CİBİLİYET MESELESİ
(MKE Silah Fabrikası Müdürü’nün tutuklanması) Bunlar karakter meselesi, cibiliyet meselesi. Buna benzer şeyler çıkabilir. Tutuklandı ve iyi ki tabii ki böyle bir süreç işlemiş oldu. Temenni ederiz ki bunlar minimize olsun, hiç olmasın. Yargı onunla ilgili gereğini yapacaktır.” 

BAKMADAN GEÇME!