MİT’ten PKK’ya ağır darbe

Güncelleme Tarihi:

MİT’ten PKK’ya ağır darbe
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2023 07:00

MİLLİ İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK’nın, Irak/Hakurk ve Metina’da güvenlik güçlerine yönelik yaptığı eylemlerin ardından Suriye’de bulunan PKK hedeflerini yok etti. Örgüte ait tüm altyapı tesisleri nokta atışı ile imha edilerek 50’ye yakın hedef vuruldu.

Haberin Devamı

MİT, örgütün kıyafetinden silahına, patlayıcısından günlük yaşam malzemesine kadar kullandığı ürünleri Suriye’deki tesislerinde ürettiğini tespit etti. PKK’nın hareket kabiliyeti ve altyapısını hedef almak için harekete geçen MİT, PKK’nın askeri, ekonomik ve lojistik tesislerinin Kamışlı, Amude ve Ayn Al Arab (Kobani) bölgelerinde sivil görünümlü olarak faaliyet yürüttüğünü belirledi. Tüm tesislere ait konum bilgileri merkeze aktarılarak, örgüte yönelik strateji belirlendi. Tamamlanan hazırlıkların ardından operasyon için düğmeye basıldı. Örgüte ait hedeflenen tüm altyapı tesisleri nokta atışı ile imha edildi ve 50’ye yakın hedef vuruldu.

ELEBAŞLARI ETKİSİZ

Güvenlik kaynakları, sorumlu örgüt üyelerinin etkisiz hale getirildiğini, karargâh ve tesislerin imha edildiğini kaydetti.   

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!