MHRS randevusu nasıl alınır? MHRS randevu sorgulama

Güncelleme Tarihi:

MHRS randevusu nasıl alınır MHRS randevu sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2018 16:46

Sağlık Bakanlığı tarafından "Sağlıkta Dönüşüm Projesi" kapsamında hayata geçirilen Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) kapsamında, kamu hastanelerinden randevu almak isteyen vatandaşlar, MHRS sisteminden nasıl ve ne şekilde randevu alabileceklerini sorguluyor. Peki, MHRS randevusu nasıl alınır?

Haberin Devamı

Vatandaşlara istediği hastane ve doktordan randevu alma imkanı sağlayan MHRS'den nasıl randevu alındığı merak konusu oldu. Her yıl milyonlarca vatandaşın yararlandığı sistemi kullanmak oldukça kolay. İşte MHRS'den randevu alma yolları...

MHRS hastane randevu alma sistemiyle hastanelerden randevu almak oldukça pratik. Hem online olarak hem de telefon kullanarak ulaşılabilen MHRS hastane randevu alma sistemiyle istediğiniz hastanede istediğiniz doktora randevu alabilme şansınız bulunuyor. İnternet ya da telefon aracılığıyla randevu alabilirsiniz.

İNTERNET ÜZERİNDEN ONLİNE RANDEVU

Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerden randevu almak isteyen hastalar, MHRS'nin resmi internet adresi olan "www.hastanerandevu.gov.tr" adresinden gerekli adımları uygulayarak kolayca randevu alabilirler. Daha önceden üyelik kaydınız yok ise "Randevu Al" butonuna tıkladıktan sonra karşınıza gelecek olan ekrandan "Üye Ol" seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer üyeliğiniz mevcut ise kimlik numaranız ve şifrenizle istediğiniz hastane ve hekimi seçerek, hangi gün ve saate istiyorsanız randevunuzu oluşturabilirsiniz. Ayrıca MHRS mobilde randevu almak için ise akıllı telefonunuzdan MHRS uygulamasını indirerek üyelik kaydınız yoksa oluşturabilir, var ise kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak randevunuzu alabilirsiniz.

Haberin Devamı

RANDEVU ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

TELEFONLA RANDEVU

MHRS'den randevu almanın bir diğer yolu da telefon kullanmak. Mobil ya da sabit hatlarınızı kullanarak Sağlık Bakanlığı'nın "ALO 182" çağrı merkezini arayarak, randevu oluşturabilirsiniz. ALO 182'yi aradığınızda işlemlerinizi yapmada size çağrı merkezi elemanı yardımcı olacak ve istediğiniz hastane ve hekime randevu alabileceksiniz.

MHRS'DEN ALINAN RANDEVU NASIL SORGULANIR?

MHRS'den aldığınız randevuları, www.mhrs.gov.tr adresine kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra "Randevu Geçmişi" kısmından görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca, ALO 182 çağrı merkezini arayarak da bilgi güvenliği kapsamında sorulan sorulara doğru cevap vermeniz halinde ileriye dönük randevularınız hakkında bilgi alabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!