Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu: Hafta sonu donacağız! İstanbul dahil 14 kentte yağış alarmı

Güncelleme Tarihi:

Meteorolojiden yeni hava durumu raporu: Hafta sonu donacağız İstanbul dahil 14 kentte yağış alarmı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2023 07:29

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle İstanbul dahil 11 kente sarı, 3 kente ise turuncu kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji'nin uyarısının ardından İstanbul güne sağanak yağışla başlarken, hava sıcaklıklarının aniden düşmesi bekleniyor. Yağışların Antalya’nın doğusunun 1500 metre üzeri yüksek kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olacağı açıklandı. İşte 8 Aralık cuma günü hava durumu raporu...

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, ülke geneli (Doğu Anadolu'nun doğusu, Rize çevreleri ve Artvin kıyıları dışında) yağmur ve sağanak yağışlı, Akdeniz kıyıları gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın doğusu, Ege , Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneybatısı ile Çanakkale'nin doğusu, Diyarbakır ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli, Antalya'nın merkez ve batısı, Mersin çevreleri ve Adana'nın güney kesimlerinde yer yer çok kuvvetli, Antalya’nın doğusunda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Meteorolojiden yeni hava durumu raporu: Hafta sonu donacağız İstanbul dahil 14 kentte yağış alarmı

Haberin Devamı

Hava sıcaklıklarının Marmara ve Kıyı Ege'de mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Ege , Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneybatısı ile Çanakkale'nin doğusu, Diyarbakır ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Mersin ve Adana'nın güney kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2), Antalya’nın doğusunda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Antalya’nın doğusunun 1500 m üzeri yüksek kesimlerinde (özellikle Antalya-Konya yolunun Alacabel mevkiinde) kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli(40 - 60 km /saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı(Ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteorolojiden yeni hava durumu raporu: Hafta sonu donacağız İstanbul dahil 14 kentte yağış alarmı

Meteoroloji bugün beklenen yağışlar nedeniyle İstanbul dahil 11 kente sarı, 3 kente ise turuncu kodlu uyarıda bulundu.

Haberin Devamı

PROF. DR. ŞEN'DEN KAR UYARISI

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Bugün tüm Türkiye'de yağış var. Genellikle yağmur. Mersin, Adana, Antalya'da şiddetli. Özellikle Antalya-Konya yolunun Alacabel ve Sertavul geçitlerinde Kar ulaşımı etkiler. Sıcaklıklar Marmara ve Ege'de 3-4 derece azalıyor. Bu gece ve yarın Marmara ve Ege'de sıcaklık ortalamanın 4-5 derece altına düşecek. Trakya'da, Bursa ve Balıkesir'in yükseklerinde, Kütahya, Eskişehir, Bolu, Erzincan, Erzurum, Kars, Ağrı çevresinde karla karışık yağmur ve kar görülebilir" mesajını paylaştı.

Prof. Dr. Şen, "İstanbul bugün zamanla kuvvetli yağmurlu. Rüzgar poyrazdan kuvvetli esiyor, sıcaklık 8 derece. İzmir kuvvetli yağmurlu 14 derece. Antalya'da şiddetli yağmur var, su baskını olabilir, 18 derece" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BUDO'DAN SEFER İPTALLERİ

Bursa Deniz Otobüsleri olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün yapılacak olan seferlerini iptal etti. BUDO'dan yapılan duyuruda, 07.00 ile 19.30 saatleri arasında yapılması planlanan İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya), Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci), İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Armutlu (İhlas), Armutlu (İhlas)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci), Armutlu (İhlas)-Bursa (Mudanya) olmak üzere karşılıklı 14 deniz otobüsü seferinin iptal edildiğini belirtti.

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!