Meslektaştık 'suç ortağı' haline geldik

Güncelleme Tarihi:

Meslektaştık suç ortağı haline geldik
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2016 22:01

Cumhuriyet gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün MİT TIR’ları dosyasından ayrılmasına karar verilen, ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak ve üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım yapmak’tan yargılandıkları dava ile CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında açılan ‘siyasal veya askeri casusluk’ davası birleştirildi. 

Haberin Devamı

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya Ankara Temsilcisi Erdem Gül katıldı. Dündar ve Gül’e destek olmak için CHP’li milletvekilleri Enis Berberoğlu, Sezgin Tanrıkulu, Barış Yarkadaş, DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş, Erdem Gül’ün eşi Aslı Gül, Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar, Avrupa Gazeteciler Federasyonu Temsilcisi Mehmet Köksal, Uluslararası Gazeteciler Federasyonu adına Barry White adliyeye geldi. Duruşmada, mahkeme savcının talebi doğrultusunda görülen davayı CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında açılan ‘Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme ve silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme’ davası ile birleştirdi. Dündar ve Gül’ün avukatlarının gizlilik kararının kaldırılması yönündeki taleplerini reddeden mahkeme, duruşmayı 16 Kasım’a erteledi.

Haberin Devamı

DAVAM BASIN DAVASI

Duruşma sonrası açıklama yapan Enis BerberoğluErdem Gül’le bugüne kadar meslektaştık şimdi suç ortağı haline geldik. Elde delil olmadan doğru bir haber yüzünden iki gazeteciyi içeriye atan, bir adliye sarayının sadece adında adliye vardır, geri kalanı saraydır benim kafamda. Benim davam bir basın davasıdır. Bu bir medya özgürlüğü ifade özgürlüğü davasıdır. Ne mutlu bana ki içinde akçalı işler yok, para sıfırlama yok, devleti bir terör örgütüne teslim etmek yok, başka bir terör örgütüyle oturup pazarlık yapmak yok, devleti uçurumun kenarına getirmek yok” dedi.              

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!