Meclis’te Soylu kavgası

Güncelleme Tarihi:

Meclis’te Soylu kavgası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2017 00:32

İÇİŞLERİ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçelerinin TBMM’deki görüşmeleri sert tartışmalara sahne oldu.

Haberin Devamı

CHP’liler, Kemal Kılıçdaroğlu’na “Sen bittin” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepki gösterdi. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan “Bakan’ın vizyonu tehdit, şantaj, hakaretten ibaret. Ergen çocuk gibi nerede bir siyasi polemik varsa üzerine atlıyor. Genel Başkanımıza, ‘Sen bittin’ diyor, bu üçüncü sınıf mafya babası ağzı. Bu, devletin bakanlarının üslubu olamaz, mafyanın üslubu olur. (Soylu’nun geçmişte AK Parti’yi hedef alan sözlerini anımsatarak) ‘Cumhurbaşkanı için ‘gündüz imamı gece papazı oynuyor’ diyor. Sayın Bakan kilisenin papazını söylüyorsun ama zangoçu kim, zangoçluk görevini yapmak sana mı düştü? Bu bütçe zangoçların bütçesidir, hayır diyeceğiz.”

SOYLU FETÖ PROJESİDİR

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Soylu’yu, “İddia ediyorum, Süleyman Soylu, Sayın Erdoğan sonrası Adalet ve Kalkınma Partisi için genel başkan projesidir ama bu, bugünün projesi değildir; bu, kendisinin projesi de değildir; bu, yaklaşık dokuz on yıllık bir FETÖ projesidir” sözleriyle hedef aldı. Soylu’nun DP başkanlığı döneminde yanında olan Vedat Demir için, “FETÖ’nün Soylu’nun yanına verdiği adam” dendiğini öne süren Özel, “Vedat Demir, 15 Temmuz gecesi, daha sonradan güvenlik güçlerince ele geçirilen whatsApp ya da ByLock yazışmalarında ‘Hocam, bu darbe başarılı oldu, oldu; olmazsa eğer hepimiz perişan olduk, tek adam diktatörlüğü’ diye mesaj atmıştır. Bu whatsApp yazışmaları, terör örgütüyle irtibat, iltisak ve sürekli haberleşmeden dolayı önce ihraç edilmiş, 8 Ağustos günü de tutuklanarak cezaevine konmuştur. Peki, o Vedat Demir daha sonra ne olmuştur? Daha sonra, sayın bakan birkaç ay sonra İçişleri Bakanı olmuş -mahkeme dosyasına ne girmiş ne çıkmış onu çok merak ediyoruz ama- Vedat Demir tahliye edilmiştir. Eczacı kimliğimle söylüyorum, virütik hastalıklar geriler, geriler, geriler ama bir virüs yaşam ortamını kaybettiğinde kristalize olur; günler, aylar, yıllar, on yıllar durur, yeni bir besi ortamı bulduğunda yeniden büyüyebilir. Şimdi karşımızda kriptonun kriptosu, en kripto, polikripto derken acaba bir virüs olarak bünyede bir Fetullah Gülen’in Recep Tayyip Erdoğan sonrası AKP Genel Başkanı projesi o günü kristalize hâlde bekliyor mudur” dedi.

Haberin Devamı

Meclis’te Soylu kavgası

Haberin Devamı

MATRUŞKA BENZETMESİ

CHP grubu adına konuşan Özgür Özel, kürsüye getirdiği matruşkayı tek tek açtı ve son matruşkanın içerisinden Bakan Soylu’nun fotoğrafını çıkardı. Özel, “FETÖ’nün bittiğini söyleyenler yanılmaktadır. Bir matruşka gibi açıyorsunuziçinden çıkıyorlar. İçinden çıkacak son isim siz olmayın” dedi. Selahattin SÖNMEZ/ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!