Malazgirt Zaferi 952. yılında... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Geçmişten ibret alarak daha güçlü bir geleceğe yürüyeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2023 16:13

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis'te Ahlat etkinlik alanında açıklamalarda bulundu. Malazgirt Zaferi'nin önemine dikkat çeken Erdoğan, "Türk milletinin şanlı tarihini öğrenmek isteyenler Ahlat ve Malazgirt'i ziyaret etsin. Burası Kubbetü'l-İslam ünvanına sahip üçüncü yerdir. Bu topraklardaki mevcudiyetimizin sicil belgesidir." dedi.

Haberin Devamı

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Malazgirt'in temsil ettiği değerlere sahip çıkan Ahlat halkını tebrik ediyorum. Gençlerimizi Malazgirt ruhunu yaşattıkları için kutluyorum. Demiri demirle dövenlerin aşkına şahitlik ediyoruz.

Dünyaya insan hakları ve demokrasi dersi verenlerin çoğu geçmişteki ayıplarını nasıl örteceğini düşünürken biz ecdadın zaferini göğsümüzde gururla taşıyoruz.

Malazgirt Zaferi 952. yılında... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Geçmişten ibret alarak daha güçlü bir geleceğe yürüyeceğiz

"MEVCUDİYETİMİZİN SİCİL BELGESİDİR"

Türk milletinin şanlı tarihini öğrenmek isteyenler Ahlat ve Malazgirt'i ziyaret etsin. Burası Kubbetü'l-İslam ünvanına sahip üçüncü yerdir. Bu topraklardaki mevcudiyetimizin sicil belgesidir.

Haberin Devamı

Selçuklu, Osmanlı, Cumhuriyet nesli olarak birlikte geleceğe yürüyoruz. Ahlatlı neferlere Yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Sultan Alparslan'ı, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla yad ediyorum. Ahmet Haluk Dursun hocamıza bu vesile ile bir kez daha rahmet diliyorum. Geride pek çok eser ve hayırla yad edilen miras bırakmıştır.

"GELECEĞE YÜRÜYECEĞİZ"

Geçmişten ibret alarak daha güçlü bir geleceğe yürüyeceğiz. Zaferlerimizin ve gurur günlerimizin her birini yeni bir kucaklaşmanın zemini haline getirmek istiyoruz.

Şimdi 31 Mart'a hazırlanıyor muyuz? İstanbul Ankara olmak üzere buraları adeta çöp çukura çeviren zihniyetten geri alıyor muyuz?

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!