LYS sonuçları için geri sayım başladı.. 2017 LYS sonuçları ne zaman ve saat kaçta açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

LYS sonuçları için geri sayım başladı.. 2017 LYS sonuçları ne zaman ve saat kaçta açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2017 19:50

2017 LYS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı yüz binlerce öğrenci tarafından en çok sorgulanan ve merak edilen konular arasında yer alıyor. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen beş oturumlu LYS sınavlarının tümü 18 Haziran günü yapılan edebiyat-coğrafya sınavıyla tamamlanmıştı. ÖSYM tarafından verilen tarihe göre LYS sonuçları bugün itibariyle yüz binlerce öğrencinin erişimine açılacak. LYS sonuçlarının ne zaman ve saat kaçta açıklanacağını merak eden öğrenciler ise hala araştırmaya devam ediyor. Peki, 2017 LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

LYS maratonu 18 Haziran Pazar günü edebiyat-coğrafya sınavıyla sona erdi. Zorlu bir hazırlık ve sınav dönemini geride bırakan üniversite adaylarının yeni gündemi LYS sonuçları oldu. Sonuçlar ÖSYM AİS (Aday İşlemleri Sistemi) üzerinden erişime açılacak, puanların açıklanmasıyla birlikte tercih süreci başlayacak. Peki LYS 2017 ne zaman açıklanacak?

Günün konusu LYS sonuçları… ÖSYM’nin gerçekleştirdiği en önemli sınavlardan biri olan LYS’nin bu yılki tüm oturumları haziran ayında gerçekleşti. Sınava giren binlerce aday istediği üniversiteyi kazanabilmenin hayali ile 2017 LYS sınav sonuçlarını beklemeye başladı. Sonuçlar her yıl olduğu gibi bu yıl da ÖSYM’nin sonuç sayfası olan AİS üzerinden duyurulacak. Dört puan türünün sonuçları da ‘Aday İşlemleri Sistemi’ üzerinden görüntülenecek. ÖSYM sonuç sistemi ile sınava giren adaylar TC kmilik numarası ve şifrelerini yazarak sonuçlara ulaşabilecekler. Asıl soru ise 2017 LYS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı…

Haberin Devamı

ÖSYM sınava giren tüm adayların sorduğu bu soruya 2017 sınav takvimiyle yanıt verdi. Yıl içerisinde uygulanan bütün sınavların tarihlerine ilişkin bilgilerin yer aldığı ÖSYM sınav takvimine göre beş oturum süren LYS sonuçları 11 Temmuz Salı (bugün) açıklanacak.

ÖSYM SONUÇ SAYFASI

TERCİH YAPMADAN ÖNCE BUNLARA DİKKAT

Adaylar sonuç araştırmalarını sürdürürken ÖSYM, tercih kılavuzu içerisinde öğrencilere bazı uyarılarda bulundu. Tercih işlemlerini gerçekleştirmeden önce bazı detaylara dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatan ÖSYM, ayrıntılara dikkat çekti;

*Listenizdeki programların bu kılavuzda "bakınız" olarak gösterilen ve giriş için aranan bütün koşullarını karşılıyor musunuz?

*Listenizdeki programların kodlarını doğru yazdınız mı?

*Listenizdeki programların sırası, gerçekten istek sıranıza uygun mu? Örneğin, beşinci tercihinize giriş hakkı kazanacak olsanız, "Keşke altıncı tercihimi kazanmış olsaydım." demeyeceğinizden emin misiniz? Bütün tercihleriniz için bu geçerli mi?

OKUL BİRİNCİLERİ İÇİN TERCİH İŞLEMLERİ FARKLI OLACAK

YGS/LYS'lerde başarılı olan okul birincileri, genel kontenjan ve okul birincileri kontenjanı göz önünde tutularak merkezî yerleştirme ile yerleştirme puanlarının elverdiği en üst tercihlerine yerleştirilecek.

Haberin Devamı

Okul birincileri için ayrılan kontenjanlar sınırlı olacak. Bu nedenle tercihlerinin tümünü çok istenen yükseköğretim programları arasından yapan okul birincileri, puanları yeterince yüksek değilse hiçbir programa kayıt hakkı kazanamama durumu ile de karşılaşabilir. Okul birincilerinin kendilerine sağlanan bu olanaktan yararlanabilmeleri için tercihlerini, puan durumlarını göz önünde tutarak dengeli bir şekilde yapmaları gerekiyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!