'Lidercik'

Güncelleme Tarihi:

Lidercik
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2017 22:34

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Rus uçağı saldırısında üç şehit verilmesiyle ilgili “Hükümetin sesi çıkmıyor. Neden? ‘Putin’i kızdırırım’ diye. Sen değil miydin ‘Ben dünya lideriyim’ diyen. Lider değil de lidercik olduğun çıktı ortaya” dedi. Kılıçdaroğlu, dün parti genel merkezinde bir araya geldiği gazetecilere özetle şu değerlendirmelerde bulundu:

Haberin Devamı

HANGİ GEREKÇEYLE ŞEHİT
“Biz neden şehit veriyoruz Suriye’de. Hangi gerekçeyle? O annelerinin gözünün içine bakarak bu hükümet, cevap vermeli; ‘Benim çocuklarım orada savaşıyor, şehit oluyor, onların çocukları burada zevki sefa içinde.’ Bunu hangi vicdan kaldırır? Kaldı ki yarın zaten geri çekilecek bizim silahlı kuvvetlerimiz. Rakka’ya kadar gidilmesine gerek yok. Siz güvenli bölge oluşturmuşsunuz zaten. Rusya, Amerika orada, her ülke var orada, en çok şehit veren biziz, niye? Güvenli bölgeyi alırsınız, mesele biter.

Son olayda Rus uçakları ‘Evet biz vurduk. Koordinatları Türkler verdi’ diyor. Ben bu konuda bizim Genelkurmay Başkanlığı’nın yaptığı açıklamaya güveniyorum. Ama sorgulaması gereken, olayların başında hükümet var. Kurumların başında, hükümet var. Hükümetin sesi çıkmıyor. Neden? ‘Putin’i kızdırırım’ diye. Sen değil miydin ‘Ben dünya lideriyim’ diyen? Lider değil de lidercik olduğun çıktı ortaya. ‘Dost ülke bombaladı.’ Bombalayan ülke ne zamandır dost oluyor, onu da anlayamadım.

(Referandum süreci) İktidarın değişikliği savunacak hiçbir argümanı yok. CHP’ye saldırıyorlar, o kadar. Tek yaptıkları iş o. Neden? CHP halka doğruları anlattığı için. O kadar sıkışmış vaziyetteler ki benim salı konuşmalarıma kendi konuşmalarını denk düşürüyorlar. Bu korkunun belirtisi.

CHP’yi terörle bağlantılı bir algı yaratmak istiyorlar ama bunun bize yapışması mümkün değil. 15 yıldır hükümet olanlar onlar, Türkiye’yi kan gölüne çevirenler onlar, biz değiliz ki. 

CEPHEYE GEREK YOK
Saadet Partisi, BBP, Vatan Partisi, ÖDP, Anavatan, Doğruyol Partisi... Bunlar da ‘hayır’ diyorlar. Bir araya gelir miyiz? Bence bir araya gelmek sanki bir cephe gibi algı yaratabilir. Böyle bir cepheye gerek yok. Herkesin ayrı bir dili vardır, bizim ayrı bir dilimiz var; ama ortak paydamız demokrasiyi savunmak.

(Erdoğan’ın prangalardan kurtulacağız açıklaması) Bir ülkede 150’nin üzerinde gazeteci hapisteyse, bu gazetecilere prangayı kim taktı? Her önüne geleni, dosyanın içeriğine bakmadan hâkim doğrudan doğruya ‘Atmazsam beni de FETÖ’cü diye ilan ederler’ diye içeri atıyorsa, pek çok   masum insanlar hapse atılıyorsa bunlara prangayı kim taktı? Bunlar senin iktidarında oluyor. “   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!