LGS nakil sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 LGS 2. tercin sonuçları için geri sayım

Güncelleme Tarihi:

LGS nakil sonuçları ne zaman açıklanacak 2022 LGS 2. tercin sonuçları için geri sayım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2022 13:06

LGS nakil sonuçları ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. LGS tercih sonuçları 2022 yılında 25 Temmuz’da açıklandı. LGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından nakil süreci başladı. LGS birinci nakil işlemleri 25 Temmuz’da başladı ve 29 Temmuz’da sona erecek. Peki, LGS nakil sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

LGS 2. tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Geçen yıl olduğu gibi LGS yerleştirmelerine esas nakiller, bu yıl da iki dönemde yapılacak. Her dönemde, merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek. LGS nakil sonuçları ise ağustos ayında açıklanacak.

LGS 1. NAKİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları 25 Temmuz ve 29 Temmuz tarihleri aralığında alınacak. Sonuçlar ise 1 Ağustos’ta açıklanacak.

2. NAKİL BAŞVURU TARİHLERİ AÇIKLANDI

Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 1 Ağustos ve 5 Ağustos tarihleri aralığında alınacak. Sonuçlar ise 8 Ağustos tarihinde açıklanacak. 

Haberin Devamı

Boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme Başvuruları 9-17 Ağustos tarihleri aralığında alınacak.

Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullara tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacak ancak tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek.

BAKMADAN GEÇME!