LGS BOŞ KONTENJANLARI ve taban puanları 2022: e-okul LGS lise boş kontenjanları ve yüzdelik dilimleri yayımlandı

Güncelleme Tarihi:

LGS BOŞ KONTENJANLARI ve taban puanları 2022: e-okul LGS lise boş kontenjanları ve yüzdelik dilimleri yayımlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2022 11:12

LGS lise boş kontenjanları, taban puanları ve yüzdelik dilimleri gündemde yer alıyor. LGS tercih sonuçları 25 Temmuz’da erişime açıldı. Tercih sonuçlarının ardından ise lise nakil süreci başladı. LGS yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları 25 Temmuz ve 29 Temmuz tarihleri aralığında alınacak. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçlarına göre liselerin boş kontenjanları ve taban puanları "http://e-okul.meb.gov.tr" adresinde açıklandı.

Haberin Devamı

LGS boş kontenjanları ile ilgili MEB son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. LGS taban puanları ve yüzdelik dilimlerine göre tercih işlemleri yapılıyor. LGS tercih sonuçları 25 Temmuz’da açıklandı. İlk nakil için başvurular 25-29 Temmuz tarihleri aralığında alınacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının kontenjanlarında, bu yıl 2021'e göre önemli bir artış sağlandığına işaret etti.

LGS BOŞ KONTENJANLARI VE TABAN PUANLARI YAYIMLANDI 

LGS yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları 25 Temmuz ve 29 Temmuz tarihleri aralığında alınacak. LGS boş kontenjanları ve taban puanları her sene e-Okul üzerinden açıklanıyor. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçlarına göre liselerin boş kontenjanları ve taban puanları "http://e-okul.meb.gov.tr" adresinde açıklandı.

Haberin Devamı

LGS TABAN PUAN VE YÜZDELİK DİLİMLER İÇİN TIKLAYINIZ

E-OKUL GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının kontenjanlarında, bu yıl 2021'e göre önemli bir artış sağlandığına işaret eden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Bu artışla eş zamanlı olarak bu kurumların doluluk oranları da önemli oranda arttı. 2021'de yüzde 95 olan doluluk oranları yüzde 98,4'e ulaştı. Fen lisesi ve sosyal bilimler liselerinin tüm kontenjanları doldu, diğer sınavla öğrenci alan liselerde ise doluluk oranları yüzde 95 ve üzerine çıktı. Özellikle mesleki ve teknik Anadolu liselerinin doluluk oranları 2021 yılında yüzde 77 iken bu yıl yüzde 95'e ulaştı. Bu da mesleki ortaöğretimde yaşanan dönüşümün öğrenci tercihlerine de yansıdığının bir göstergesi." ifadelerini kullandı.

LGS BOŞ KONTENJANLARI ve taban puanları 2022: e-okul LGS lise boş kontenjanları ve yüzdelik dilimleri yayımlandı

SINAVSIZ YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 94'Ü İLK ÜÇ TERCİHİNDEN BİRİNE YERLEŞTİ

Liseye geçişte öğrencilerin yaklaşık yüzde 85'inin ortaöğretim kurumlarına yerel olarak yerleştirilmesinin, bu yerleştirme türünü oldukça önemli hale getirdiğinin altını çizen Özer, şu açıklamalarda bulundu:

Haberin Devamı

"Yerel yerleştirmede, 2019'da öğrencilerin yüzde 91'i tercihlerindeki ilk üç okuldan birine yerleşirken bu oran 2020'de yüzde 92'ye çıktı, 2021'de ise yüzde 92 düzeyinde sabit kaldı. 2022'de ise yerel yerleştirmede öğrencilerin ilk üç tercihine yerleşme oranı yüzde 94'e ulaşarak, son 4 yılın en üst düzeyine ulaştı. Dolayısıyla bu sonuç, LGS'de her yıl yapılan iyileştirmelerle öğrencilerin öncelikli tercihlerine yerleşme oranlarının artırıldığını açıkça gösteriyor."

BAKMADAN GEÇME!