LGS tercihleri ne zaman bitecek? Lise tercih tarihlerinde son günler! MEB'den LGS sonuçları ve tercihler için son gün detayı

Güncelleme Tarihi:

LGS tercihleri ne zaman bitecek Lise tercih tarihlerinde son günler MEBden LGS sonuçları ve tercihler için son gün detayı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2022 18:01

LGS tercihleri ne zaman bitecek sorusu veli ve öğrencilerin gündeminde yer alıyor. Liselere giriş için yapılan sınavın ardından LGS tercihleri için süreç başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından LGS tercihleri devam ediyor. Öğrenciler, merkezi sınavla öğrenci alan okullar listesinden 10 okula kadar tercihte bulunabilecek. Sınav puanıyla kayıt yapılabilecek okullara toplam 192 bin 962 öğrenci alınacak. Peki, 2022 lise tercihleri ne zaman bitiyor? LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanır? İşte, lise tercih tarihleri hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sonucuna göre yapılacak lise tercihleri 4 Temmuz'dan itibaren 20 Temmuz saat 17.00'ye kadar alınacak. Tercihlerini tamamlayan adaylar şimdiden sonuçlara odaklandı. İşte, bu kapsamda son gelişmeler...

Tercih sisteminde 3 tercih bildirim alanı açılacak. İlki adrese dayalı yerel yerleştirme, ikincisi sınav puanıyla merkezi yerleştirme, üçüncüsü de yatılı okul yerleştirmeleri. Bir adayın tercih yapabilmesi için öncelikle yerel tercihlerini sisteme girmesi gerekiyor. Yerel tercihlerini sisteme girmeyen aday merkezi yerleştirme yapamayacak.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adaylar lise tercihlerini 20 Temmuz saat 17.00’ye kadar yapabilecek. Yerleştirme sonuçlarıysa 25 Temmuz’da açıklanacak.

Haberin Devamı

EN ÇOK 20 TERCİH YAPILABİLECEK 

Bir adaya yerel yerleştirmede 5, merkezi yerleştirmede 10 ve eğer yapıyorsa yatılı yerleştirmede ise 5 olmak üzere en çok 20 tercih hakkı verilecek. Adaylar yerel yerleştirme tercihlerinin tamamını aynı okul türünden yapamayacak.

Merkezi yerleştirmede adaylar puan ve yüzdelik dilimlerine göre tercih listelerinde olan bir okula yerleştirilecekler. Bu nedenle önceki yıllarda oluşmuş yüzdelik dilimlere göre tercih yapan adayların yerleşme şansı daha yüksek olacak.

Sistemde değerlendirme puan üstünlüğüne göre yapılıyor. Eğer aday 10 tercihin hiçbirinde kontenjanlardan birine tutunamadıysa yani kendinden daha yüksek puanlı adaylar bu okulları tercih ettiyse o zaman bu öğrenci merkezi yerleştirme ile yerleşmemiş olacak ve bu sefer sistem öğrenciyi yerel yerleştirme tercihlerinden birine yerleştirmeye çalışacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!