KYK bursu ne zaman yatar? KYK bursu ayın kaçında yatıyor?

Güncelleme Tarihi:

KYK bursu ne zaman yatar KYK bursu ayın kaçında yatıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2019 17:58

KYK burs sonuçlarının açıklanmasının ardından KYK bursu ne zaman yatar sorusu gündemde yer almaya başladı. Sonuçların ardından yüz binlerce öğrencinin gündeminde yer alan KYK bursları ne zaman yatacak sorusu, öğrencilerin internet üzerinden araştırdığı konu oldu. Peki, KYK bursu ne zaman ve ayın kaçında yatacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Yükseköğrenim gören öğrencileri maddi yönden desteklemek amacıyla Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından verilen burs ve krediler için beklenen sonuçların açıklanmasıyla kredi ve bursların hesaplara ödeneceği tarih gündeme geldi. Peki, KYK bursları ne zaman yatacak? KYK kredisi ne zaman hesaplara ödenecek?

Öğrencilerin öğrenim kredisi veya bursu, 2020 Ocak itibarıyla lisansta 550, yüksek lisansta 1100, doktorada ise 1650 lira olarak uygulanacak.

BURSLAR NE ZAMAN ÖDENECEK?

İlk defa burs kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (Ocak) ayında ödeme yapılıyordu. Öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında maaşlar yatırılırdı. 

Bu yıl; Taahhütnamesini onaylayan öğrencilere kasım ayı sonunda ekim ve kasım olmak üzere iki aylık ödeme yapılacak.

 

BAKMADAN GEÇME!