Kuzey Irak'a 8 uçakla darbeli vuruş

Güncelleme Tarihi:

Kuzey Iraka 8 uçakla darbeli vuruş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2017 23:37

TÜRK Hava Kuvvetleri, dün sabah Kuzey Irak’a son ayların en ağır hava operasyonunu yaptı. F-16 ve F-4 tipi 8 savaş uçağının katıldığı ‘darbeli vuruş’ (kısa sürede çoklu vuruş) olarak adlandırılan iki ayrı harekâtla 7 ayrı hedef vuruldu ve 13 PKK’lı terörist öldürüldü.

Haberin Devamı

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, dün sabah insansız hava araçları (İHA) Kuzey Irak’ın Avaşin Basyan bölgesi sınırları içinde kalan Hakkâri Yüksekova İkiyaka Dağları’nın güneyinde sınırın Irak tarafındaki Baimeshkot Dağı’nda 7, Şemdinli Aktütün’ün batısında kalan yine sınırın Irak tarafındaki Bemaskavi Dağı’nda 6 teröristi ağır makineli tüfeklerle birlikte Türkiye’ye sızmak amacıyla açık arazide hareket halinde tespit etti. İHA’lar ayrıca aynı bölgelerde terör örgütü PKK’nın barınma yerleri ve silah mevzilerini de bularak işaretledi. Diyarbakır ve Malatya’dan kalkan toplam sekiz adet F-16 ve F-4, dün sabah saat 08.45 - 09.05 arası ‘darbeli vuruş’ olarak adlandırılan iki ayrı harekâtla İHA’ların tespit ettiği 13 teröristi vurdu. Harekâtta imha edilen 7 hedefin iki mağara, iki korugan, iki Doçka mevzii ve bir barınma alanı olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Akşam saatlerinde de Hakkâri’nin Kavaklı köyü Armutlu mezrasında 3 PKK’lı terörist hava harekâtıyla etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığı dün yaptığı açıklamada önceki gece Van’ın Çatak kırsalında saat 22.02 - 22.28 arasında düzenlenen hava harekâtında 10 teröristin etkisiz hale getirildiğini, biri Doçka mevzi olmak üzere dört hedefin vurularak imha edildiğini duyurdu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!