KPSS 2019/1 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

KPSS 2019/1 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2019 11:42

2019-KPSS/1 sınav tercihlerinin tamamlanmasının ardından gözler, ÖSYM tarafından sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. Bu kapsamda, KPSS-2019/1 Tercih Kılavuzu kılavuzu yayımlanmış ve tercihler alınmıştı. Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecek. Peki, KPSS 2019/1 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, o konuya dair merak edilenler.

Haberin Devamı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puanına göre bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak için aday tercihleri, 18 Temmuz'da tamamlandı. Gözler şimdi tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihte. Peki, KPSS 2019/1 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS puanına göre bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yapılacak yerleştirme için aday tercihlerine ait sonuçların, ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacağı henüz netleşmedi. Konuya ilişkin bilgiler geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

SONUÇLARIN DUYURULMASI

Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve ilgili kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Adaylar yerleştirme sonuçlarını ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Kamu kurum ve kuruluşları da bu bilgileri elektronik ortamda kendi şifreleri ile edineceklerdir. Bir kadro veya pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurum/kuruluşlarına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini bu kurum veya kuruluşlardan öğreneceklerdir.

Haberin Devamı

KADROLARA ATANMA

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadro ve pozisyonlara kamu kurum ve kuruluşlarınca doğrudan atanacaklardır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildikleri kurum veya kuruluşa teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

TERCİH KILAVUZUNU İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!