Koruma sayısı azaldı, eski korumaları değiştirildi

Güncelleme Tarihi:

Koruma sayısı azaldı, eski korumaları değiştirildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2014 17:43

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında ‘koordinatör’ olarak yer alan ancak gazetelere yansıyan Dubai seyahati ile ilgili hakkında başlatılan soruşturma nedeniyle geçici olarak Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine atanan Zekeriya Öz’ün 6 olan koruma sayısı 4’e indirildi.

Haberin Devamı

Koruma sayısının 4’e indirilmesinin yanı sırası yaklaşık 6 yıldır Öz’ün koruması olarak görev yapan eski korumaları da değiştirilerek yerine yeni koruma verildi. Bakırköy Adliyesi’ne gitmesi beklenen Öz’ün eski korumalarından sadece biri bırakılırken İstanbul Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü’nde görevli 3 yeni koruması da göreve başladı.

KORUMA TEDBİRİ DEVAM EDECEK

Hassas görevde bulunan yetkililer başka bir yerde görevlendirildikleri durumda da can güvenliği nedeniyle koruma tedbiri devam ediyor. Ergenekon soruşturması süresince aldığı tehditler nedeniyle 6 polis tarafından korunan Öz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine atandığında korumaları da kendisi ile Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelmişti. Yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ilişkin operasyonun ardından 6 Ocak 2013’de Öz’ün makam aracına eskortluk eden ikinci araç alınmıştı. Savcı Öz’e tahsis edilen Başbakan Erdoğan’ın kullandığı Mercedes marka zırhlı araç da bozuk olduğu gerekçesiyle 5 ay önce alınmış, yerine başka bir araç verilmişti. Geçici olarak Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı vekili olarak atanan Öz, Bakırköy Adliyesi’ne giderken 4 koruması da onunla birlikte gidecek.

BAŞSAVCI ÇOLAKKADI’NIN DA KORUMA POLİSLERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Öz’ün yanı sıra Çağlayan’daki Adalet Sarayı’nda bazı hakim ve savcıların korumaları da değiştirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı’nın da uzun yıllardır koruma polisliğini yapan polisler de alındı. Alınan polislerin yerine başka koruma polisleri verildi.

SEÇEN VE AKKAŞ’IN KORUMALARI DA DEĞİŞTİ

Haberin Devamı

Ergenekon, Askeri Casusluk ve Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin soruşturmaları da yürüten ve yetkileri alındıktan sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili olarak görevine devam eden Fikret Seçen’in 6 korumasından 5’i, 2’inci Yolsuzluk soruşturmasında soruşturmadan alın TMK 10’la yetkili Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş tek koruması da yeni koruması değiştirilerek yerine yeni koruma polisi verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı’nın da koruma polisleri yenisi arasında bulunduğu bazı hakim ve savcıların da eski korumalarının değiştirilerek yerin yeni korumalar verildiği öğrenildi.

EMEKLİ OLSALAR BİLE…

Kritik görevlerde bulunan yöneticiler başka yere tayin olsalar, emekli olsalar bile korumaları devam ediyor. Başka ile tayin olan görevliler korumalarını da yanında götürebiliyor.

Haberin Devamı

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından savcıların koruma polislerinin yerlerinin değiştirilmesi ile ilgili yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz'ün koruma sayısının azaltılmadığı sadece başka personel görevlendirildiği iddia edildi.

Açıklamada şöyle denildi; " İstanbul Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü bünyesinde yapılan yeni görev planlamasından dolayı haklarında koruma kararı olan 20'den fazla şahsı korumakla görevli personellerin yerine başka personel görevlendirmesi yapılmıştır. Bu planlama kapsamında halen hakkında 31.01.2012 tarih ve 2012/95 sayılı İl Koruma Komisyonu Kararı gereğince 4 personel ile Koruma Kararı bulunan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya ÖZ' ün korunması hizmetinde görevli personelden bazıları da değiştirilmiş, görevlendirilen personel sayısında herhangi bir azaltma yapılmamıştır. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya ÖZ ve koruma kararı bulunan yakınlarının toplam 7 adet koruması bulunmaktadır. Aksi yönde basında yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Haberin Devamı

ÖZ MAKAM ODASINI TERK ETMEDİ

Ekim 2013’de yaptığı Dubai seyahatiyle ilgili harcamaların işadamı Ali Ağaoğlu tarafından karşılandığı iddiaları üzerine HSYK tarafından başlatılan incelemenin ardından geçici olarak Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine atana Zekeriya Öz, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’ndaki makam odasını bugün de terk etmedi. Saat 17.30 kadar İstanbul Adalet Sarayı’ndaki odasında bulunan Öz’ü gün boyu ziyaret eden meslektaşları da yalnız bırakmadı. 17.30’da adliyeden ayrılan Öz, “Tebligatı bu gün aldım. İtiraz hakkımın olduğunu yeni öğrendim. Bakacağım. Yarında buradayım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!