Korsan ve paralel

Güncelleme Tarihi:

Korsan ve paralel
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2016 00:10

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhaliflerin yeni kurultay tarihi belirlemesiyle ilgili “Korsan ve paralel kurultayın toplanması şöyle dursun, düşünülmesi bile akla ziyandır” dedi.

Haberin Devamı

Partisinin Merkez Yönetim Kurulu ve İl Başkanları Toplantısı’na başkanlık eden Bahçeli, özetle şunları söyledi: “Olağanüstü tüzük kurultayıyla ilgili kanunsuz tarih açıklayanlar suç işlediklerini, vebal taşıdıklarını iyi bilmelidirler. Başka kapılara yüz sürüp, sonra verilen imkanları yanlışa yorarak partimizin varlığında hak iddia edenler her zaman vesayeti altına girdikleri paralel örgüt gibi lekeli olacaklardır. Partimizin tüm karar ve yönetim kurulları bir ve beraberdir.”

REDDEDİLMELİYDİ
MHP Genel Merkezi ise 12. Sulh Ceza Mahkemesi’nin olağanüstü kurultay kararını temyiz etmek için dün Yargıtay’a başvurdu. Avukat Yücel Bulut’un imzasıyla verilen dilekçede özetle “İlk derece mahkemesinin, temel yanılgısı, siyasi partilerin alelade birer dernek olmadığını görmezden gelmiş olması ve Milliyetçi Hareket Partisi’ni adeta bir dernek gibi uygulamaya tabi tutmasıdır. Yargı yolu konusunda mahkemenin görevli olduğu düşünülse bile, yetkili kurulların takdir yetkisinin bulunması nedeniyle davanın reddine karar verilmesi gerekmekteydi” denildi.            

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!