Korhan Hoca’ya götürsün diye Tina’ya GPS takibi

Güncelleme Tarihi:

Korhan Hoca’ya götürsün diye Tina’ya GPS takibi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2023 07:00

Prof. Dr. Korhan Berzeg’i arama çalışmalarına, 74’üncü günde sürpriz bir şekilde eve dönen köpeği de katıldı. Tina serbest bırakılacak, gittiği yerler GPS’le takibe alınacak. Böylelikle kayıp olduğu dönemde nerelere gittiği ve kaldığı yer tespit edilerek Korhan Hoca’dan iz aranacak..

Haberin Devamı

ABD’deki Dünya Bankası’nda bir dönem ‘Asya Direktörü’ olarak çalıştıktan sonra emekli olup İstanbul Büyükada’da yaşamaya başlayan Korhan Berzeg, yaz başında İngiliz uyruklu eşi Angela Berzeg ile memleketi Balıkesir’in Gönen ilçesi kırsal Armutlu Mahallesi’ndeki evine geldi. 17 Haziran sabahı telefonunun yanı sıra kimlik ve banka kartlarını bırakıp, Doberman ırkı eğitimli köpeği ‘Tina’ ile yürüyüşe çıkan Korhan Berzeg, bir daha geri dönmedi.

74’ÜNCÜ GÜNDE DÖNDÜ

Soruşturma ve arama çalışmaları sürerken, Korhan Hoca’nın köpeği Tina, 74 günün ardından 29 Ağustos’ta evine döndü. Armutlu Mahallesi’ndeki evine gelen ancak kimseyi bulamayınca 500 metre ileride, Berzeg’lerin aile dostunun evinin olduğu bölgeye giden Tina’yı görenlerin ihbarı sonrası Armutlu Mahallesi muhtarı Hamit Erman, olay yerine gitti. Erman’ın evine gittiği Berzeglerin aile dostunun da köpeği teşhis etmesi üzerine jandarmaya haber verildi. Çip kontrolünde de köpeğin Tina olduğu tespit edilince Angela Berzeg arandı. Angela Hanım, Armutlu Mahallesi’ndeki evlerine gelip köpeği teslim aldı.

Haberin Devamı

SERBEST BIRAKILACAK

Görgü tanığı 5 kişinin ifadesini alan ekipler, Berzeg’i arama çalışmalarına 78 kişiden oluşan AFAD, JAK, Jandarma Komando, GÖNDAK ve SAR ekipleri ile dün 76’ncı günde de devam etti. İz takip köpeklerinin de yer aldığı arama çalışmaları, Tina’nın bulunduğu noktadan başlatıldı. Tina, GPS cihazıyla takibe alınarak arazide nereye gideceği izlenecek. Böylece köpeğin 74 gün boyunca kaldığı yer veya yerlerin tespiti düşünülüyor. Dün sabahki çalışmaları, Armutlu Mahallesi’ne gelen Gönen Kaymakamı Aslan Yurt da yakından takip etti. 

250 KM’LİK ALAN 3 KEZ TARANMIŞTI

- Korhan Berzeg’i bulmak için ekipler aradan geçen 76 günlük sürede iz takip ve kadavra köpekleri ile 250 kilometrelik alanı aradı. Dron ve İHA’ların da kullanıldığı aramalarda; kilometrelerce alan havadan ve karadan 3 kez tarandı. MİT’in de katıldığı arama çalışmaları kapsamında; 20 şüphelinin ifadesine başvuruldu. Berzeg’in kaybolduğu gün, bölgeden geçen 40 aracın sürücüleri de sorgulandı. Korhan Hoca’nın takibe alınan banka hesaplarında da kaybolduğu günden bu yana bir hareketlilik görülmedi.

Haberin Devamı

Korhan Hoca’ya götürsün diye Tina’ya GPS takibi

İLK BULUŞMA

- Tina’nın bulunduğu 29 Ağustos’ta Angela Berzeg ile evinin bahçesinde ilk buluşmasında; bahçedeki kabından su içtiği, ardından kendisini bekleyen kalabalığın yanına gittiği, daha sonra Angela Berzeg’i fark ederek ona doğru koşup kokladığı öğrenildi.

Korhan Hoca’ya götürsün diye Tina’ya GPS takibi

TASMADA PARMAK İZİ ARANIYOR

- Tina’nın eve döndüğünde bakımlı olması, üzerinde kir, toprak ve çamur gibi izlerin bulunmaması ile patilerinin temiz olması yakın bölgede alıkonulduğu şüphesini uyandırmıştı. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Olay Yeri İnceleme ekipleri, bırakıldığı ya da kaçtığı değerlendirilen köpeğin fotoğraflarını çekip parmak izine ulaşılması için tasma üzerinde incelemeler yaptı. Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ise kaybolduğu süre içinde Tina’nın ne ile beslendiğini belirlemek için kan ve dışkı örnekleri aldı. Örnekler, Gönen İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Laboratuvarı’nda inceleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!