Kongre yanıtı: Şimdilik imkânsız

Güncelleme Tarihi:

Kongre yanıtı: Şimdilik imkânsız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2016 21:20

MHP Lideri Devlet Bahçeli, tüzük değişikliğiyle ilgili Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin tedbir kararı bulunduğunu hatırlatarak “Yargısal süreçler 10 Temmuz’da yapmayı düşündüğümüz 6. Olağanüstü Büyük Kurultayımızı şimdilik imkânsız kılmaktadır” dedi. Bahçeli, grup toplantısında ve gazetecilere yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

KURULTAY BEKLEME ALINDI

“24 Haziran’da Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, 19 Haziran’da yapılan korsan kurultayda alınan kararlar ve yapılan tüzük değişiklikleriyle ilgili ihtiyati tedbir kararı vermiştir. Böylelikle korsan kurultay tüm sonuçları itibariyle beklemeye alınmıştır. Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı da 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararı karşısında, 10 Temmuz’da planladığımız 6. Olağanüstü Büyük Kurultayımızda seçim yapılamayacağına hükmetmiştir. Bu hüküm, mahkemenin kararı kesinleşene kadar sürecektir. Buradan çıkardığımız sonuç şudur; hukuken 10 Temmuz’da genel başkan ve genel merkez organlarının seçiminin gerçekleşmesi şu aşama ve tablo karşısında mümkün değildir. Tüzük değişikliği konusunda ise 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin tedbir kararı bulunduğundan, bu çerçevede bir değişikliğe gitmek de usul ve esas açısından doğru ve yerinde görülemeyecektir. Yargısal süreçler, 10 Temmuz 2016’da yapmayı düşündüğümüz 6. Olağanüstü Büyük Kurultayımızı şimdilik imkânsız kılmaktadır.

Haberin Devamı

Kongre yanıtı: Şimdilik imkânsız

TAKİP EDİP NOT ALIYORUZ

MHP üzerinde oynanan oyunlara muhalif adı altında payandalık yapan bir avuç kendini bilmezin sosyal medya üzerinden estirdiği iftira yağmurunu ve yüzsüz ithamlarını da esefle takip edip not alıyoruz. MHP her defasında yargıya olan saygısını ifade etmiştir. Bazıları mahkemenin vermiş olduğu karara saygısızlık göstererek, yine itirazlarını sürdürmektedir. YSK bir karara varacağını ifade etmektedir. Eğer 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin aldığı kararın sonucuna kadar kurultay yapılamaz deniliyorsa, zaten bizim 9 Ekim’den bu yana ilçe ve il kongre süreçlerimizle 18 Mart 2018 tarihinde 12. Olağan Kongremiz yapılacaktır. O çalışmalara başlarız. Bu konuda söylenecek başka bir şey de yoktur.”

OKTAY VURAL YANITI: TEŞEKKÜR ETTİK

BAHÇELİ, gazetecilerin Oktay Vural’ın grup başkanvekilliğinden istifa etmesiyle ilgili soru üzerine “Ona gerek yok. Zaten kendisi açıklama yapmıştır. Grup başkanvekili olarak görevini sonlandırmıştır. Yapmış olduğu hizmetlerden dolayı da kendisine teşekkür edilmiştir” dedi.

Haberin Devamı

‘ONE MINUTE’ ŞOVU BİTTİ

BAHÇELİ, İsrail anlaşması ve Rusya ile olan temaslara ilişkin şöyle dedi: “Davos’ta başlayan ‘One Minute’ şovu bitmiş, istismar perdesi kapanmış olacaktır. Cumhurbaşkanı, İsrail’i terör devleti olarak defalarca suçlamıştı. İsrail’in barbarlıkta Hitler’i geçtiğini dillendirmişti. Demek ki, zulüm bitmiş ve normalleşmenin kapakları aralanmıştır. Teröristlerde onur ve gurur arayanlar, dış politikada ne ilke, ne seviye, ne de inandırıcılık bırakmıştır. Türkiye-Rusya ilişkilerinin canlanması isabetlidir. Ama düşürülen Rus uçağının egemenlik haklarımızı ihlal ettiğini kimse inkâr edemeyecektir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!