KKTC’de ilk ilahiyat koleji

Güncelleme Tarihi:

KKTC’de ilk ilahiyat koleji
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2013 01:44

Kıbrıs’tan da sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay dün günübirlik ziyaret ettiği KKTC’de ülkenin ilk İlahiyat Koleji’nin açılışını yaptı ve kolejin yanına inşa edilecek Hala Sultan Camii temelini attı.

Haberin Devamı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile KKTC’ye giden Atalay, öğrenci alımına geçen yıl başlanan başkent Lefkoşa’daki İlahiyat Koleji’nin açılında, “Geçen yıl Barış Harekâtı’nın yıldönümünde okulun temelini attık, şimdi de açıyoruz. Burası bir külliye, bir kompleks gibi okulları ve yurtları ile başkentin önemli bir eğitim merkezi olacak” dedi. 412 öğrencisi bulunan İlahiyat Koleji, Hala Sultan Külliyesi’nin bir parçasını oluşturuyor. TOBB ve İlim Yayma Cemiyeti’nin mali desteğiyle yürütülen projenin kız ve erkek öğrenci yurtlarının temeli de dünkü törende atıldı.

Edirne’deki Selimiye Camisi’nin küçültülmüş ölçeğinde inşa edilecek Hala Sultan Camisi 2 yılda tamamlanacak. Külliye, KKTC eski Başbakanı İrsen Küçük’ün ailesinin Vakıflar İdaresi’ne vakfettiği arazi üzerine yapılıyor. Beşir Atalay, 28 Haziran’daki erken seçimde işbaşına gelen yeni hükümeti de ilk kez ziyaret etti. Başbakan Yorgancıoğlu, İlahiyat Koleji açılışına katılırken, cami temel atma töreninde ise Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş yer aldı. Uzun süredir aralarının soğuk olduğu ileri sürülen Denktaş ile Atalay, tören sırasında samimi bir şekilde sohbet etti.

BAKMADAN GEÇME!