Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ı mektup yazarak uyarmıştım

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: Erdoğanı mektup yazarak uyarmıştım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2015 16:17

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dış politikada yapılan yanlışlara değinerek, 24 Ağustos 2012 tarihinde dönemin Başbakan'ı Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup yazdığını ve kendisini dış politika konularında uyardığını belirtti.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, partisince Ordu'nun Fatsa ilçesinde düzenlenen mitingde konuştu. Erdoğan'a başbakanlık döneminde mektup yazdığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Sayın Recep Tayyip Erdoğan, dış politika yanlıştır, bunu yaparsanız Türkiye kan kaybeder, yazık günahtır, Suriye’nin iç işlerine karışmayalım’ dedim. ‘Siz anlamazsınız, biz bildiğimizi yapacağız’ dediler. Bugün geldiğimiz noktaya bakın. Türkiye’de 2.5 milyon Suriyeli var, resmi rakamı kimse bilmiyor. Şimdi onlara iş bulmaya çalışıyorlar, yahu senin çocuğun işsiz, bu ülkenin vatandaşının çocuğu işsiz. Sen önce ona iş bul. Hani meşhur bir sözümüz var ya ‘ayranı yok içmeye’ gibi. Aynı noktaya geldik. Dış politikada bir hata yaparsanız, o hatayı 78 milyon insan öder. İç politikada hata yaparsanız, bütün vatandaşlar ödemez, hatayı düzeltirsiniz. Ama dış politikadaki bir hatayı da bütün millet öder, kuşaktan kuşağa da devreder o hata. Dış politikayı böyle yaptılar. ‘Diyorlar ki turist gelmiyor’ Yahu turist niye gelsin. Her tarafta bomba patlıyor.”

Haberin Devamı

"Terör almış başını gidiyor, eskiden PKK belası vardı şimdi IŞİD belası çıktı.” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Niye oldu bu güzelim ülke böyle. 2002’de devraldıklarında Türkiye’de terör mü vardı? Biz söyledik dedik ki ‘Bakın bu terörü bitirmenin yolu böyle değil, bu yanlış yapıyorsunuz’ Yine 2012’de kendim randevu istedim gittim dönemin Başbakanı'na Erdoğan’a, yol haritası verdim; ‘Bu terörü böyle bitirirsiniz’ dedim. ‘Biz bildiğimizi yapacağız’ dedi. Buyrun bildiğini yapın. Türkiye hangi noktaya geldi. Diyorlar ki ‘Efendim biz bunu önledik veya önleyeceğiz’ Hiçbir şey de yapmadınız, oturdunuz masaya, pazarlık yaptınız, yüzünüze gözünüze bulaştırdınız. Arkasından da çıktınız ‘PKK bizi kandırdı’ Siz çocuk musunuz? Şu anda Türkiye’de ciddi bir yönetim boşluğu var. Memleketi kim yönetiyor belli değil, bunun düzelmesi lazım."

CHP iktidarında okula giden çocukların öğle yemeklerini öğretmenleriyle birlikte okulda yiyeceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Şimdi ben biliyorum, buna da diyecekler ‘parayı nereden bulacaksın’ diye. Sen saraya bulurken benim sesim çıkmadı. Ama ben çocuğumuza bulurken sen niye bağırıyorsun arkadaş. İkinci bir saray mı istiyorsun? Üçüncü saray mı istiyorsun?” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

DAVUTOĞLU SARAY’A, KILIÇDAROĞLU HALKA ÇALIŞIR

CHP Genel Başkanı, ‘Efendim CHP gelirse sosyal yardımları keser’ denilerek halkın kandırılmaya çalışıldığını dile getirdi. Kılıçdaroğlu, bu iddialara şöyle cevap verdi: “Niye keselim; fakirlikle, yoksullukla mücadele ediyoruz. En güzel projeleri biz üretiyoruz, niye keselim? Hiç kesmeyeceğiz, sosyal yardımları arttıracağız. Herkes bunu çok iyi bilsin. Onlar ceplerini düşünüyorlar, ben vatandaşımı düşünüyorum. Şunu da sakın unutmayın; Davutoğlu Saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Benim cebimi düşünmek gibi bir alışkanlığım yok. Aldığım maaşla çok şükür geçinip gidiyorum. Lüks bir hayatım da yok. Ben sizden birisiyim, halktan birisiyim. Sizin yaşantınız neyse benim de yaşantım üç aşağı beş yukarı aynı.”

Haberin Devamı

GENÇLERİ POTANSİYEL SUÇLU GÖRÜYORLAR

AK Partililerin, 7 Haziran seçimlerinden önce de ‘CHP’ye oy vermeyin dolar, faizler yükselir, işsizlik artar, istikrar bozulur’ diye propaganda yaptığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Allah büyük ya hepsi bunların zamanında oldu. İstikrarsızlığın kaynağı bugünkü hükümettir, bugünkü dış politikadır, bugünkü terördür. Bir parti kendisi sorun olursa ülkedeki sorunları çözemez. Partilerin görevi ülkelerin sorunlarına çözüm önermektir. Eğer bizim seçim bildirgemizi diğer partiler de kopya etmişse bilin ki en iyi kadrolar bizdedir, en iyi düşünen beyinler bizdedir. Ülkenin sorunlarına en iyi teşhisi koyanlar yine CHP’dedir. Sakın bunu unutmayın. Biz çünkü sizin için çalışacağız, sizin için emek harcayacağız. Gençleri potansiyel suçlu olarak görüyorlar. Ben gençleri bu ülkenin geleceği, umudu olarak görüyorum. Ve onlar gerçekten bizim umudumuz, bizim geleceğimiz o çocuklar. O çocukların önündeki bütün engelleri kaldıracağım. 13 yıldır yurt sorunun çözemediler. Benim sözüm var; bir yılda bu ülkedeki üniversitelilerin yurt sorunun çözeceğim. Çünkü çocuklarımıza güzel bir Türkiye’yi vermek boynumuzun borcudur.”

Haberin Devamı

Emniyet mensuplarının da zor şartlarda görev yaptığını bildiklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Benim onlardan bir tek isteğim var; hükümetin, iktidarların değil, halkın polisi olun. Bizim çocuklarımızı koruyun. Sizi başımızın üstünde taşırız.” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!