Kavgadan, ayrışmadan bıktık

Güncelleme Tarihi:

Kavgadan, ayrışmadan bıktık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2016 23:51

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ülkede en çok barışa ve huzura ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Birbirimizi sevmeye ihtiyaç duyuyoruz. Kavgadan, ayrışmadan, bölünmeden bıktık. Toplumu bölen, ayrıştıran politikalardan bıktık. Bir arada beraberce, huzur içinde yaşamalıyız” dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aynı zamanda milletvekili de olduğu İzmir’in 6 ilçesinde 42 açılış, 7 temel atma törenini yapmak üzere önceki gün kente gitti. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Balçova, Bornova, Karşıyaka, Çiğli, Menemen ve Bergama ilçelerini ziyaret edip buralardaki Yeni Bornova Stadı, Engelli Rehabilitasyon Merkezi, Evrensel Çocuk Müzesi ve Tema Parkı, 1500 kişi kapasiteli futbol sahası, spor salonu ile Bergama Kültür Merkezi’nin açılışını yaptı.

TRİBÜNLER TIKLIM TIKLIM
Kılıçdaroğlu, geceyi geçirdiği otelde dün sabah saatlerinde parti ve il yöneticileriyle toplantı yaptıktan sonra açılış maratonuna çıktı. Kılıçdaroğlu'nun ilk durağı Balçova oldu. Burada futbol sahasının 5 milyon liraya mal edilen 2 bin kişilik tribününün yanı sıra, Engelli Rehabilitasyon Merkezi, Down Cafe ve ilçe tarihine ait belge, eşya ile fotoğrafların sergilendiği Kent Belleği Merkezi'nin açılışını yaptı. Açılış töreninde yağmur altında tribünleri tıklım tıklım dolduran vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

RANT İLE BASKININ YANSIMASI
“Bir ülke düşünün küçük bir beldede suç oranını bindelik rakamlara düşürüyor. Bu bir belediyenin başarısı. Buna karşılık bir ülke düşünün 14 yıldır ülkeyi yönetiyor, yönettiği ülkeyi darbe aşamasına getiriyor. Bu rant ile baskının farklı bir yansıması. Biz Balçova'da yapılanı bütün Türkiye'de yapmak istiyoruz. Bir ülkede bir insanın mutlu olduğunu nerede ve nasıl öğrenebiliriz? Eğer bir ülkede kadının yüzü gülüyorsa, bilin ki o ülke mutludur, huzur vardır. Bizim kendi ülkemizde bugün en çok huzura ihtiyaç duyuyoruz. Barışa ihtiyaç duyuyoruz. Birbirimizi sevmeye ihtiyaç duyuyoruz. Kavgadan, ayrışmadan, bölünmeden bıktık. Toplumu bölen, ayrıştıran politikalardan bıktık. Bütün Türkiye'ye sesleniyorum. Bir arada beraberce, huzur içinde yaşamalıyız.” 

Kavgadan, ayrışmadan bıktık


3 PENALTIDAN 2'SİNİ KURTARDI
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Yeni Bornova Stadı’nın açılışında ilk penaltı atışını da yaptı. Kılıçdaroğlu attığı 3 penaltıdan 1’ini filelerle buluşturmayı başardı. Penaltılardan 2’sini de Bornova Belediyespor Kulübü öğrencisi Batuhan Kahrıman kurtardı.

POLİSLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Karşıyaka’daki açılışlar sırasında yaptığı konuşmada da, insanların güvenlik endişesi yaşadığını anlattı ve şunları söyledi: “Kentli olmak güvenli yaşamaktan endişe yaşamamaktır. ‘Ya bomba patlarsa ya birisi insanları tararsa ne olacak’ diye düşünmemeli. Ankara’da iki canlı bombayı güvenlik güçleri yakaladılar. Onlar yakalanmadan kendileri patladı, Ankara büyük kanlı bir olay yaşanmadan kurtuldu. Polislere teşekkür ediyorum. Demek ki liyakat budur. Polise izini verirsiniz, bu işin uzmanlarını işin başına getirirseniz, hepimiz güven içinde yaşarız. Teröre karşı kimliğimiz ne olursa olsun, inancımız ne olursa olsun hep birlikte karşı durmak zorundayız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!