Kanada’dan adli yardım istenecek

Güncelleme Tarihi:

Kanada’dan adli yardım istenecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2010 00:45

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Deniz Baykal ve milletvekili Nesrin Baytok’a ait olduğu öne sürülen görüntülerinin yayınlandığı “metacafe” adlı internet sitesiyle irtibata geçerek, dosyayı yükleyen kişi ya da kişilerin IP numarasının tespit edilmesi amacıyla Adalet Bakanlığı’yla ortak çalışma başlattı.

Başsavcılık, öncelikle görüntülerin montaj olup olmadığını belirlemeye çalışıyor. Sanal alemde soruşturma yapmanın zorluğuna dikkat çeken savcılık kaynakları, Baykal’ın ayrıntılı ifadesine başvurulabileceğini belirtti.

Yapılan ilk incelemelerde, görüntülerin yayına verildiği “www.metacafe.com” sitesinin merkezi Kanada Toronto’da bulunan Tucows İnc’ye ait olduğu tespit edildi. Sitenin Türkiye’de herhangi bir temsilciliği bulunmadığı için soruşturmaya ilişkin bilgiler adli istinabe (adli yardımlaşma) kapsamında bu ülkeden talep edilecek.

Bu arada Baykal’a ait olduğu iddia edilen görüntüleri metacafe üzerinden ilk kez yayınlayan Habervaktim.com’un sahibi Murat Demirci gözaltına alındı. Evindeki ve işyerindeki bilgisayarına el konulan Demirci, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Demirci’nin ifadesinde, şunları söylediği öğrenildi: “Cuma gecesi saat 02.00 sıralarında gecede çalışan arkadaşımız beni aradı ve metacafe’de görüntüler olduğunu söyledi. Hemen görüntülerin bulunduğu sayfanın linkini sitemizde yayınlamasını istedim. Link 20 dakika sitemizde kaldıktan sonra arkadaşlarımla değerlendirme yaparak kaldırdık. Bu görüntülerin kaynağı bizim sitemiz değil, metacafe’dir.”

Baykal’ın avukatları soruşturmayı yürüten Bilişim Suçları Cumhuriyet Savcısı Bülent Yücetürk’e başvurarak, olayla ilgili yayın yasağı konulmasını talep ettiler. Ancak Savcı Yücetürk, talebi basın özgürlüğü kapsamında reddetti.

Haberin Devamı

BAYKAL BÖYLE İSTİFA ETTİ / WEB TV       

İŞTE BAYKAL'IN KONUŞMASININ TAMAMI / WEB TV     

BAYKAL GÖZYAŞLARI ARASINDA İSTİFA ETTİ / Foto Galeri

BAYKAL'IN KENDİ SESİNDEN HAYAT FELSEFESİ / WEB TV

BAYKAL ADAY GÖSTERİLEBİLİR

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!