Baykal 254 delegenin imzasıyla aday gösterilebilir

Güncelleme Tarihi:

Baykal 254 delegenin imzasıyla aday gösterilebilir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2010 15:14

Deniz Baykal, parti genel başkanlığından istifa ederken, iki hafta sonra yapılacak kurultayda da olmayacağını açıkladı. Ancak partide Baykal’ın ‘görev çağrılırsa gelmeme şansı yoktur’ görüşü ağırlık kazandı. Böylece kurultayda oy kullanacak bin 270 delegenin yüzde 20’sinin yani 254 imzayla Baykal ‘yeniden aday’ gösterilebilecek. Parti tüzüğü gereği en kıdemli yönetici olan Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi parti genel başkanlığına ‘vekalet’ edecek.

Haberin Devamı

BAYKAL BÖYLE İSTİFA ETTİ / WEB TV

 

BAYKAL GÖZYAŞLARI ARASINDA İSTİFA ETTİ / Foto Galeri

 

Hakkında çıkan kasetler üzerine 4 günlük sessizliğini ‘istifa kararıyla’ bozan Deniz Baykal, gözyaşları içinde ve sloganlarla partiden uğurlandı. Hem Merkez Yürütme Kurulu üyeleri hem de partililer için büyük sürpriz yaratan istifa kararından sonra kurultaya kadar nasıl bir yol izleneceği MYK’da belli olacak. Baykal’ı uğurlayan parti yönetimi iki haftalık yol haritası için toplandı.

 

 

Aysel ALP yazıyor
hurriyet.com.tr

Parti tüzüğü gereği en kıdemli yönetici olan Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi’nin parti genel başkanlığına ‘vekalet’ edeceği belirtildi. Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Baykal’ın kurultayda aday gösterilip gösterilmeyeceği sorumuza, “Bunları konuşmak için erken” dedi.

 

Haberin Devamı

Genel Sayman ve Parti Sözcüsü Mustafa Özyürek, Baykal’ın CHP ile CHP’nin de Baykal ile özdeşleştiğini ve ayırmanın mümkün olmadığının altını çizdi. Ardından Baykal’ın, “Bundan sonraki karar partiye aittir” sözlerine yer verdi. Özyürek, daha sonra Baykal’ın kurultaya da katılmayacağı söyledi.

 

254 imza yeterli

 

Ancak CHP tüzüğüne göre parti delegelerinin yüzde 20’si yani bir başka ifadeyle 254 delegenin imzasıyla parti genel başkanlığına aday gösterilebiliyor. İşte eski parti yöneticisi ve İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, “Örgütümüz kendisini aday gösterirse Sayın Baykal’ın gelmeme şansı yoktur” sözleriyle Baykal’ın kurultayda aday gösterileceğinin de işaretini vermiş oldu.

 

Partililerin özellikle de gençlerin gözyaşları ile uğurladığı Baykal’ın arabası genel merkez önünde gitmekte zorluk çekti. Baykal’ı uğurlayan Merkez Yürütme Kurulu üyeleri ise toplantıya geçti. Bu toplantıda önümüzdeki süreçte izlenecek strateji belirlenecek.

 

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu yok

 

CHP Grup Başkan Vekili olan ve genel başkanlık için en güçlü adaylardan biri olarak değerlendirilen Kemal Kılıçdaroğlu, bugün partide yoktu. Merkez Yönetim Kurulu üyesi olmayan Kılıçdaroğlu’nun Ankara dışında olduğu belirtildi.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!