İzmir'deki polislerden biri hatırlamıyor ya diğerleri?

Güncelleme Tarihi:

İzmirdeki polislerden biri hatırlamıyor ya diğerleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2013 00:00

Kordon’da bir genç kızın saçını çeken ve uyguladığı orantısız güç nedeniyle açığa alınan çevik kuvvet polis, müfettişlerin olay anına ilişkin fotoğraf göstermesi üzerine, “Bu ben miyim? 20 saat boyunca uykusuz, ayakta ve görev başındaydım. Bu yaşananları hatırlamıyorum bile” dedi. İzmir Valisi Mustafa Toprak da, Taksim Gezi Parkı odaklı olaylar sonrasında üç polisin açığa alındığını, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin incelemelerinin devam ettiğini belirtti. Ancak İzmir’de şimdi şu soru gündeme geldi: Peki ya polisin orantısız gücüne maruz kalıp yaraları hala sarılamayanlar ne olacak?

Haberin Devamı

İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş, üç açığa alma dışında kendilerine iletilmiş herhangi bir gelişme olmadığını kaydederek, protestolara destek verenlere yardım amacıyla gittiği Gündoğdu Meydanı'nda eli sopalı sivillerin saldırısı sonrası kolu ve bacağı kırılan, fotoğraflarını twitter’da paylaşan Başak Özçelik’i ve benzer durumdakileri o hale getirenlerin de henüz belirlenemediğini kaydetti. 

İzmirdeki polislerden biri hatırlamıyor ya diğerleri
Evime hırsız girse polisi değil Çarşı’yı ararım
İZMİR Gündoğdu Meydanı’nda 2 Haziran Pazar gecesi kalabalık bir grup tarafından dövülen üniversite öğrencisi Başak Özçelik (21) olayın olduğu yere yaklaşamadı. “Yüreğim dayanmayacak” diyen Başak, “Şimdiye kadar polislerle hiçbir şekilde bir şeyim olmadı ama bundan sonra evime hırsız girse polisi değil, Çarşı’yı ararım” dedi. Turan GÜLTEKİN/ İZMİR
Detayı için tıklayınız

Haberin Devamı

Polis hatırlamasa da şiddete maruz kalanların acılarını unutmadığını belirten Pekdaş, “Kask numaralarının gizlenmiş olması nedeniyle tespit edilmesi sıkıntı yaratıyor. Kim nereye, hangi bölgeye görevlendirilmiştir? Bunlar emniyet amirlerinde bulunuyordur diye düşünüyoruz. Çok ciddi bir soruşturma yapılması lazım.  Soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı Mülkiye başmüfettişi aradı. İzmir’deki şiddet içeren görüntüleri topladığımız CD’yi istedi. Kendilerine ilettik. Soruşturma sonucu neyse bunun gereği ceza olarak verilmeli. Aslında polisin kendiliğinden kullandığı bir şiddet de değil bu. Siyasi iktidarın talimatıyla, mesai saatleri mefhumuna uymaksızın günlerce çalışmaları söz konusu. O şartlarda, aldıkları talimatlarla çalışan insanların bu hataları yapmaları olasıdır. Aslında emniyet güçlerinin de insan onuruna aykırı çalıştırılmaları da söz konusu. Organize olmaları, sendikalaşmaları ve insan onuruna uymayan çalışma koşulları için örgütlenmeleri lazım” diye konuştu.

 

İŞTE İZMİR BAROSU’NUN MÜFETTİŞLERE VERDİĞİ O GÖRÜNTÜLER


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!