İYİ Parti ve CHP’de kritik gün pazartesi

Güncelleme Tarihi:

İYİ Parti ve CHP’de kritik gün pazartesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2023 07:00

Akşener’in ‘seçim işbirliği’ teklifini görüşmek üzere GİK’i toplayacağı pazartesi günü, Özel de PM’yi toplantıya çağırdı. CHP çevrelerinde, Ankara ve İstanbul’un yanı sıra Bursa, Denizli ve Balıkesir’de de işbirliğinin düşünüldüğü dillendiriliyor.

Haberin Devamı

Muhalefet, yerel seçim hesaplarını etkileyebilecek kritik pazartesiye hazırlanıyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bazı illerde seçim işbirliğine ilişkin önerisini görüşmek üzere partisinin Genel İdare Kurulu’nu (GİK) pazartesi günü topluyor. Bu hafta sonu Antalya’da milletvekilleriyle kampa çekilen Özel de İYİ Parti GİK toplantısının yapılacağı aynı saatlerde Parti Meclisi’ni (PM) toplantıya çağırdı. Bir gün öncesinde de Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısını yapacak CHP’nin pazartesi günkü Parti Meclisi’nde, yerel seçim stratejisi ile bazı seçim çevrelerinde uygulanacak aday belirleme yöntemleri değerlendirilecek.

ZAMANLAMA MANİDAR

Kulislerde, CHP PM’nin, 15.00’te başlaması beklenen İYİ Parti GİK’in hemen öncesinde, saat 14.30’da başlayacak olmasına dikkat çekilerek, bu zamanlamanın İYİ Parti’den gelecek yanıta göre gerekirse seçim stratejilerinin gözden geçirilmesine olanak sağlayacağından söz ediliyor. CHP çevrelerinde, özellikle Ankara ve İstanbul’da işbirliğine yönelik İYİ Parti’den yeşil ışık yanabileceği değerlendirmeleri yapılıyor, CHP’nin önüne kazanma hedefi koyduğu Bursa, Denizli ve Balıkesir’in de bulunduğu kritik bazı illerde de işbirliğini düşündüğü belirtiliyor.

Haberin Devamı

CHP LİDERİ ÖZEL: OLUMLU OLMASINI UMUYORUM

- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yerel seçimler üzerine yaptıkları görüşmeye ilişkin, “Pazartesi günü İYİ Parti’nin Genel İdare Kurulu’nun konuyu değerlendirmesini ve alacakları kararı bekliyoruz. Alacakları her iki karara da son derece saygılıyız. Ama ben sonucun olumlu yönde olmasını temenni ediyorum” dedi.

İYİ Parti ve CHP’de kritik gün pazartesi

130 VEKİLLE ANTALYA ÇIKARMASI

- CHP Lideri Özgür Özel, partisinin 3 gün sürecek kampı için gittiği Antalya’da ilgi ile karşılandı.Yerel seçim stratejisini belirlemek amacıyla milletvekillerinin katılımıyla Manavgat’ta yapılacak CHP Milletvekili Kampı için Antalya’ya gelen Özel, Antalya İl Başkanlığı’nı ziyaretinde kendisini karşılayan kalabalığa seslendi. Turizmin, tarımın başkentine 130 milletvekili ile geldiğini açıklayan Özel, konuşmasında şunları söyledi: Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetenler, oy aldığınız on milyonların hükümetisiniz. Seçimden önce oy toplarken ayağına gittiklerinize şimdi yukarıdan bakıyorsunuz, kibirle bakıyorsunuz. Ve onları hayat pahalılığı karşısında, geçim zorluğu karşısında yalnız bırakıyorsunuz. CHP, sizin yukarıdan baktığınız, küçük gördüğünüz esnafın, memurun, emeklinin, emekçinin partisidir. Onları size ezdirmeyiz.”

Haberin Devamı

BÖCEK’İ ZİYARET ETTİ

CHP Lideri Özel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i de makamında ziyaret etti. Özel, Antalya’nın kendisine yapılan hizmetlerin karşılığını bu seçimlerde en iyi şekilde vereceğini ümit ettiğini belirterek, “Birkaç kez Büyükşehir Belediyesi iktidar partisi ile gitti geldi ama bu kez kalıcı oldu. Sizin Antalya’yı ne hale getirdiğinizi millet bildi. Ve aldı belediyeyi yine Cumhuriyet Halk Partisi’ne verdi” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!