İran'dan İngiltere'yi şaşırtan tweet

Güncelleme Tarihi:

İrandan İngiltereyi şaşırtan tweet
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2013 01:52

ABD Başkanı Barack Obama ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani arasında önümüzdeki hafta BM zirvesi sırasında görüşme ihtimalinin ortaya çıkmasının ardından, Ruhani'nin İngiltere Dışişleri Bakanı ile de görüşmeye hazırlandığına dair bir tweet atılması Londra'yı şaşırttı.

Haberin Devamı

Ruhani'nin İngilizce Twitter hesabından atılan tweet'te Dışişleri Bakanı William Hague'la İngiltere'nin talebi doğrultusunda görüşüleceği belirtildi. İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise kendilerinin böyle bir talebinin bulunmadığı ancak görüşmeyi memnuniyetle karşılayacakları belirtildi.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague BM zirvesi sırasında İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif'le görüşeceği biliniyordu.

Atılan bu tweet’in yeni İran hükümetinin nükleer konusunda diplomatik adımlar atma isteğinin bir göstergesi olduğu yorumu yapıldı. İngiltere ve İran arasında Kasım 2011’de İngiltere'nin Tahran Büyükelçiliği binasına yapılan saldırıdan bu yana herhangi bir diplomatik görüşme yaşanmıyordu. Hague’ın Ruhani ya da Zarif ile yapacağı görüşmeye iki ülke arasındaki ilişkileri düzeltecek bir adım olarak görülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!