İçki ve sigara kaçakçılarına darbe

Güncelleme Tarihi:

İçki ve sigara kaçakçılarına darbe
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2008 11:40

Ankara polisi, yurda kaçak yollarla sigara ve içki sokan bir kaçakçılık örgütünü ortaya çıkardı. Ankara'da kaçak sigara ve içki dağıtımını kontrol ettiği bildirilen 21 kişi gözaltına alınırken çok sayıda kaçak sigara, puro ve içkiye el konuldu.

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, bir istihbaratı değerlendirerek sigara ve içki kaçakçılığını organize eden bir grubu tespit etti. Ankara Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan talimat doğrultusunda “Son Nefes” adı verilen projeli çalışma başlatıldı.

Mali polisin yaklaşık 8 ay süren takipleri sonucu kaçak sigara ve içkilerin Hatay, Şanlıurfa ve Ağrı'dan getirildiği tespit edildi. Kaçakçıların kargo, özel araç ve şehirlerarası otobüslerle getirilen sigara ve içkileri Kızılay, Ulus, Demetevler, Batıkent gibi yerlerde açılan tezgahlarla piyasaya sürdükleri belirlendi. Sigara ve içkilerin bir bölümünün de büfelerde, gece kulüplerinde, eğlence merkezlerinde satıldığı ortaya çıkarıldı.

Bunun üzerine Ankara, Şanlıurfa, Hatay, Ağrı, Batman ve Diyarbakır'da eş zamanlı operasyonlar yapıldı. Operasyon kapsamında Rıdvan Y, Mehmet S, Hayrettin H, Hüseyin T, Aslan T, Mehmet T, Mahmut A, Maşuk H, Nurettin M, Ahmet Ş, Ali Ç, Leyla F, Mesut K, Cuma K, Cemal Ç, Hüseyin K, Felek F, Seyfettin A, Cahit B, İsa Ç. ve Ayşe C. gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kişilerle 15 bin 480 karton (154 bin 800 paket) sigara, 4 bin 156 paket puro, 526 paket tütün, bin 810 şişe içki, 20 adet elektronik terazi ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlılar, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütün faaliyeti çerçevesinde 5607 Sayılı Kaçakçılık Kanununa Muhalefet” suçlarından adliyeye gönderildiler.

Emniyet yetkilileri, suç örgütüyle ilişkili olduğu bildirilen Hikmet K, Mahmut G. ve Murat Y'nin “oto hırsızlığı ve sahtecilik” suçlamasıyla 1 Nisan 2008 tarihinde tutuklandığını da kaydettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!