HDP olmazsa bu gemi batar

Güncelleme Tarihi:

HDP olmazsa bu gemi batar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2015 21:37

HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ, dün 1 Kasım seçim bildirgesini açıkladı. HDP’nin ‘inkâr ve isyan’ kısırdöngüsü dışında ‘üçüncü yol’ arayışıyla ortaya çıktığını vurgulayan Demirtaş, “Silahsız çözüm, demokratik siyaseti inşa edeceğiz. HDP’yi gemiden atmaya çalışanlar farkında olmalılar: HDP bu gemide olmazsa gemi batar” dedi, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

İNKÂR-İSYAN DÖNGÜSÜ
“Türkiye gibi cadı kazanı, Türkiye gibi bir kan deryası ve siyasetin bu kadar kirlendiği ortamda biz niye varız? Ortak vatan olarak bellediğimiz bu topraklarda yepyeni bir yaşam kurmamız gerekir diye ortaya çıktık. Bize ‘Eğer tekliği kabul etmiyorsanız terk edeceksiniz’ dediler. Bu hataya karşı isyan, direniş ortaya konulması da meşruydu. Biz maalesef bu inkâr ve isyan kısır döngüsü arasında çok acılar çektik. Şimdi HDP üçüncü bir yol arayışıyla ortaya çıktı. Bizler, siyasetin bize sunduğu imkânları öç almak, intikam almak, cezalandırmak için kullanamayız. Siyaset bizler açısından hırsla, kinle, öfkeyle, kibirle yapılacak bir iş değil. Bir an HDP’siz bir Türkiye düşünün. İşte öyle bir Türkiye, tehlikeli sulara sürüklenen bir gemi gibidir. Bugün eğer, bu gemi bu kadar saldırıya rağmen, bu kadar badireye rağmen batmıyorsa HDP’nin sağladığı dengeden dolayıdır. Biz bugüne kadar halkların yararına her kim olumlu ne iş yaptıysa, taş üstüne kim taş koymayı başardıysa onlara ancak teşekkür edebiliriz. Ama yolun bunda
sonrasına HDP ile devam edeceğiz. Doğru rejim değişecek, ama adaletli bir rejim inşa edeceğiz. Siyasetle akılla barış yoluyla devam etmeliyiz. Gandhi’nin dediği gibi ‘Adaletsiz rejimi adaletle yıkınız ve alkışlar önüne kansız elle çıkınız.”

Haberin Devamı

HDP olmazsa bu gemi batar

SEÇİM DEĞİŞMEYECEK


FİGEN Yüksekdağ da 7 Haziran sonrasını değerlendirerek şunları söyledi: “7 Haziran’da karşılarında baskıyla, zorbalıkla yönetemeyecekleri bir halk gördüler. Bütün diktatörlerin en fazla korktukları şey işte budur, yönetemedikleri bir halk. Türkiye çoğulculuğu seçti. Hiçbir saltanat bu seçimi değiştiremeyecek.”

HDP olmazsa bu gemi batar
HDP'NİN SEÇİM SLOGANI BELLİ OLDU

İnadına horon, inadına zeybek

- HDP’nin dünkü toplantısında Kürtçenin yanı sıra Lazca, Arapça şarkılar ve Karadeniz türküleri çalındı. Kampanya müziğinde de “İnadına horon, inadına zeybek, inadına kahkaha, inadına zılgıt, inadına cancana, inadına rengarenk” gibi dizeler dikkati çekti.
- Seçim kampanyasının ana sloganı “İnadına” oldu. Bildirgeye “Büyük insanlık, büyük barış” başlığı atıldı.
- Bildirgede ve sinevizyon gösterisinde Abdullah Öcalan’ın adı veya fotoğrafı yer almadı. Bildirgede Öcalan lehine çağrışım yapabilecek tek ifade, “Siyasi tutsaklara genel af getirilecek” vaadi oldu.
- Eş genel başkanlar konuşmalarını “Halklarımızı böldürtmeyeceğiz, evlatlarımızı öldürtmeyeceğiz” diye bitirdi.

Haberin Devamı

HDP olmazsa bu gemi batar

1 Kasım vaatleri

Üniter devletle özyönetim

- ÖZYÖNETİM özerk ve demokratik yerinden yönetim modelidir. Türkiye’nin üniter devlet yapısı ve demokratik parlamenter sistem içerisinde gerçekleşmesi mümkündür. Vali dahil yerel yöneticiler seçimle işbaşına gelecek. Kaynakların kullanımında yerel yönetimlerin yetkileri arttırılacak. Yönetim yapısı meclisler pramidi olarak inşa edilecek.
- Cumhurbaşkanı’nın yetkileri sembolik düzeye çekilecek.
- Milli Güvenlik Kurulu’nun anayasal ve yasal çerçevesi kaldırılacak.
- Eğitimin tüm aşamalarında resmi dil Türkçenin yanında, anadilinde eğitimi bir kamu hizmeti olarak alma imkânı sağlanacak.
- Diyanet İşleri Başkanlığı, Din ve İnanç İşleri Kurulu olarak yeniden yapılandırılacak.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRET 2 BİN TL

- Asgari ücret ve en düşük emekli maaşı 2 bin lira.
- Kiracıya 250 lira destek.
- Okullarda sabahçı, öğlenci uygulamasına son verilecek. Öğrencilere öğle yemeği ücretsiz olacak.
- Temel Güvence Paketi ile her eve ayda 10 metreküp su, 180 kilovatsaat elektrik ücretsiz.
- 18 yaşına kadar herkese, engelli ve emeklilere toplu taşıma ücretsiz.
- Passolig uygulamasına son verilecek.
- Ev kadınlarına emeklilik hakkı tanınacak.
- Savunma Sanayi Fonu bütçeye katılarak denetlenecek.
- Örtülü ödenek kaldırılacak.
- Şehir merkezlerine yeni AVM ruhsatı verilmeyecek.
- Genç Yaşam Kart, 15-25 yaş arası gençlere her ay 200 lira iletişim ve ulaşım desteği sağlayacak.

BAKMADAN GEÇME!