Son dakika | Hatay'da korkutan deprem! Birçok ilde hissedildi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2022 21:25

AFAD’dan yapılan açıklamaya göre Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem birçok çevre ilden hissedilirken Hatay Valisi Rahmi Doğan, depreme ilişkin olumsuz bir durumun bildirilmediğini açıkladı. Depremin merkez üssü Kırıkhan'da, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, ilk belirlemelere göre 6 evin hasar gördüğünü, bunlardan ise 5'inin boşaltıldığı söyledi

Haberin Devamı

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde AFAD’dan yapılan açıklamaya göre 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD'ın verilerine göre saat 21:12'de gerçekleşen deprem yerin yaklaşık 11 kilometre derinliğinde oluştu.

Çevre illerde de hissedilen deprem sonrası AFAD "an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" açıklamasını yaptı. 

BAKAN KOCA: ŞU ANA KADAR KURUMLARIMIZA HERHANGİ OLUMSUZ BİR ÇAĞRI GELMEDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da Twitter hesabı üzerinden yaptığı ilk açıklamada "21.12’de Hatay Kırıkhan ilçesinde 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Şu ana kadar kurumlarımıza herhangi olumsuz bir çağrı gelmemiştir. Geçmiş olsun Hatay" ifadelerini kullandı. 

"KURUMLARIMIZA OLUMSUZ BİR DURUM İNTİKAL ETMEMİŞTİR"

Hatay Valisi Rahmi Doğan, depreme ilişkin yaptığı açıklamada, "İlimizde 21.13'de meydana gelen depremde şu ana kadar kurumlarımıza olumsuz bir durum intikal etmemiştir. Tüm birimlerimizle alan taraması yapıyoruz. Hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI LÜTFÜ SAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş Twitter hesabı üzerinden yaptığı ilk açıklamada "Hatay merkez ve ilçelerimiz ile Gaziantep, Adana, Şanlıurfa, Kahramanmaraş gibi çevre illerde hissedilen deprem meydana geldi. Depremin can ve mal kaybına neden olmamasını diler, hisseden herkese geçmiş olsun dileklerimi sunarım. Ekiplerimiz görevi başındadır" dedi. 

6 EV HASAR GÖRDÜ, 5'İ BOŞALTILDI

Kırıkhan Kaymakamı Mahmuthan Arslan, ilçede meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Deprem sebebiyle hasar gören evlerde tespit çalışmaları yaptıklarını belirten Kaymakam Arslan, ”İlçemizde deprem sebebiyle can kaybı ve yaralanma gibi vakalar olmadı. Vatandaşlarımızdan bazı binalarda çatlak olduğu konusunda gelen ihbarları değerlendirip buralarda Belediye Başkanımız ve teknik ekiplerle birlikte incelemeler yapıyoruz. Zarar gören binalardaki vatandaşlarımızın evlerini boşaltıyoruz ”dedi.

Son dakika | Hatayda korkutan deprem Birçok ilde hissedildi


Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ise şuana kadar depremden zarar gören 6 ev olduğunu, bunlardan ise 5'ini boşalttıklarını belirterek, ”Boşalttığımız evlerdeki vatandaşlarımızı geceyi geçirmeleri için farklı yerlere yönlendiriyoruz. Hasar tespit çalışmalarımız sürecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Son dakika | Hatayda korkutan deprem Birçok ilde hissedildi

DEPREM ÇEVRE İLLERDE DE PANİĞE NEDEN OLDU 

Deprem Hatay'ın çevresindeki illerden de hissedildi. Depremin yaşattığı korku nedeniyle Gaziantep'in İslahiye ilçesinde vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Panikleyen vatandaşlar evlerinin sallandığını belirterek kendilerini dışarıya attıklarını söyledi.

Son dakika | Hatayda korkutan deprem Birçok ilde hissedildi

"CİDDİ BİR SARSINTI YAŞADIK"

Kırıkhan ilçesinde depremi hisseden ve olay anını anlatan Tanım, ”Depremin meydana geldiği an ailecek oturup televizyon seyrediyorduk. Bir anda büyük bir gürültü ve gümbürtüyle ayağa kalktık. Ciddi bir sarsıntı oldu, Allah daha beterinden esirgesin inşallah” dedi.

Haberin Devamı

Tedbir amaçlı evlerine giremeyen vatandaşlar, park ve bahçelerde sabahlayarak önlem aldı. Sokakta ateş yakarak çevresinde oturan vatandaşlar tedbir amaçlı bu geceyi sokakta geçireceklerini ifade ettiler.

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!