Haluk Koç Sultanahmet saldırısını sordu

Güncelleme Tarihi:

Haluk Koç Sultanahmet saldırısını sordu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2016 15:53

CHP Sözcüsü Haluk Koç basın açıklaması yaparak gündemi değerlendirdi. Sultanahmet Meydanı’ndaki patlamaya ilişkin Koç, "Bu saldırı nasıl oluyor? Kim bu adam? Suudi Arabistan doğumlu. Suriye uyruklu, gelmiş 5 Ocak’ta biyometrik olarak tanınacak bütün bilgileri emniyete vermiş. İkametgah çıkartmış. 3 kişi ile birlikte bir evde kalıyor. Retinası okunuyor, parmak izi biliniyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Haluk Koç, "CHP Olağan Kurultayı’nın hafta sonu yapılacağını bu nedenle parti sözcülüğü görevinin sona ereceğini belirterek, "Bu süreç içerisinde ayarlayamadığım davranışlarım olduysa sizlere karşı ben pek hatırlamıyorum ama yine de olduysa hakkınızı helal edin. CHP, kurultayına yenilenmiş bir delegasyon ile gidecek" dedi.

Koç, "Dün acı bir olayla daha karşılaştı Türkiye. Daha doğrusu bir birini tekrar eden acıların bir yenisiyle daha karşı karşıya kaldı. Bir devletin iki temel görevi var. Birincisi temel hak ve özgürlükleri korumak adaleti sağlamak diğeri kamu düzenini korumak ve sürdürmek. Bugün Türkiye’de temel hak ve özgürlüklere en büyük tehdit, bizzat hükümetin kendisinden kaynaklanan bir tehdit. Bakıyorsunuz bazen insanın tüyleri diken diken oluyor" dedi.

'KİM BU ADAM'

Haberin Devamı

Sultanahmet Meydanı’ndaki patlamaya ilişkin Koç, "Bu saldırı nasıl oluyor? Bu soruyu sorduğun zaman vatan hainisin. Nasıl oluyor? Kim bu adam? Suudi Arabistan doğumlu. Suriye uyruklu gelmiş 5 Ocak’ta biyometrik olarak tanınacak bütün bilgileri emniyete vermiş. Göçmen şeyi almış. İkametgah çıkartmış. 3 kişi ile birlikte bir evde kalıyor. Retinası okunuyor, parmak izi biliniyor. Takipte. Fransa’da patlamalar olduğunda birisi bağırdı. ’Senin istihbarat servisin çalışmıyor mu kardeşim bir ülkede cinayet işleniyorsa o ülkenin hükümeti sorumludur.’ Hiç sorumlu yok. Sorumlu CHP" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!