Halep-Şam yolu rejimde

Güncelleme Tarihi:

Halep-Şam yolu rejimde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2020 07:00

İdlib’de yerel kaynaklar ve yabancı haber ajansları, Rusya’nın karada ve havada tam desteğini alan rejim birliklerinin, Halep’le Şam’ı bağlayan stratejik açıdan öneme sahip M-5 karayolunun İdlib’in içinden geçen bölümünü tamamen aldığını öne sürdü

Haberin Devamı

Rejim güçlerinin saldırılarına kasımdan bu yana hız vermesiyle TSK’nın İdlib’in doğu ve güneydoğu hattında bulunan Morik’deki 9, Surman’daki 8, Tel Tukan’daki 7 ve Tel Eys’deki 6 numaralı gözlem noktaları Esad birliklerinin eline geçirdiği bölgeler içinde kaldı. Son olarak Raşidin’deki 5 numaralı gözlem noktasının da rejimin aldığı bölge içinde kaldığı iddia edildi. TSK’nın İdlib’e sevkıyatı ise sürdü. Önceki gün 100 araçlık konvoyun İdlib’e girmesinden sonra dün bir o kadar aracın daha İdlib’e takviye güç götürdüğü gözlemlendi. İdlib’e komandolardan oluşan personel takviyesinin yanı sıra tank, Fırtına obüsleri, top ve diğer zırhlı-paletli araçlar ile zırhlı personel taşıyıcıları götürüldü.

MSB: 51 REJİM  ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ
MSB’den yapılan açıklamada, “İdlib bölgesindeki çeşitli kaynaklardan alınan son bilgilere göre, 51 rejim unsurunun etkisiz hale getirildiği, 2 tank, 1 uçaksavar mevzisi ile 1 mühimmat deposunun imha edildiği,  1 tankın da ele geçirildiği öğrenilmiştir” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!