Halasının oğlu

Güncelleme Tarihi:

Halasının oğlu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2017 21:07

Halil Asaf 6 yaşında. 4 yıldır halası Türkan Soysal’ın oğlu. Yemek ve soluk borusu anomalisiyle doğdu. Amaliyat sonrası yoğun bakımda beyin kanaması geçirdi. Yüzde 98 engelli. Annesi 2 yıl dayanabildi... Ama onun halası var.

Haberin Devamı

ŞİMDİ 6 yaşında olan Halil Asaf’ın dramı doğumuyla başladı. Küçük çocuk yemek ve soluk borusunu ilgilendiren doğumsal bir anomaliyle dünyaya geldi.

Ameliyattan sonra yoğun bakımda beyin kanaması geçirdi ve %98 engelle hayatını sürdürmek zorunda olduğu anlaşıldı. Küçük Halil 2 yaşına geldiğinde annesi tarafından terk edildi. Babasının tek başına bakımını yapamadığı Halil Asaf’a halası Türkan ile eniştesi Selim Soysal çifti sahip çıktı.

Kendi çocukları olmayan çift, ona olan sevgilerini ve bağlılıklarını bir de evlat edinerek resmiyete taşıdı. Yaklaşık 4 yıldır, kendisini evlat edinen, anne ve baba bildiği halası ve eniştesinin her geçen gün artan sevgi ve şefkatiyle birçok sorunun üstesinden gelen Halil Asaf, şimdi hayırseverlerden gelecek yardımlarla yürüyeceği günün hayalini kuruyor.

HER GÜN fizik tedavi
Yürüyebilmesi için bir umut ışığı doğduğunu dile getiren hala Soysal, "Halil Asaf, yürüyebilme umudu olduğu için 3 ay önce ameliyat oldu. Aynı ameliyatta 8 operasyon birden yapıldı. Biz de bugüne kadar yapılması gereken her şeyi yaptık, halası ve eniştesi olarak maddi ve manevi hayatımızı ortaya koyduk. Ameliyat çok başarılı geçti ama sonucunda fizik tedavi almazsa hiçbir anlamı kalmayacak. Bu kampanya sonuç verirse, eğer Allah izin verirse oğlumuz her gün fizik tedavi alacak. Bu konuda destek bekliyoruz" dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!