Google hesaplarında şifre sistemi değişiyor

Güncelleme Tarihi:

Google hesaplarında şifre sistemi değişiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2016 17:28

Google kullanıcılarına yeni haber. Google şifre sistemini kökten değiştirecek yeni bir sistem hazırlığı içerisinde. Artık şifre kullanmak tarih mi olacak? Detaylar haberimizde..

Haberin Devamı

Google şifre sistemi için yepyeni bir çalışmaya imza atacak. Artık kullanıcılar  hesaplarını korumak için şifre kullanmayacak. Bunun yerine, kullanıcıların sürekli yanında olan telefon veya akıllı saat gibi dijital cihazlardaki sensörleri kullanılarak kullanıcılara özel sistemler kurulacak. Bu sistem ne kadar parmak izi uygulamalarını akla getirse de google daha farklı bir çalışma içerisinde. Kullanıcının sürekli takip ettiği navigasyon rotaları, sesi, yüzü, retinası gibi detaylar kontrol altında tutulacak.  

Örneğin Sarıyer sahilinde oturup sesle komut ile hesabınıza girmeye çalıştığınızda sistem sizi tanıyacak. Ancak Başka bir ülkede olursanız ve hesaba giriş yapmaya kalkarsanız sizden doğrulama işlemlerini tamamlamanız istenecek. Bunlar, retina, parmak izi, yüz tanıma sistemi gibi biyometrik veriler olacak.

Haberin Devamı

İnternet ortamının en büyük sıkıntılarından biri hemen her platforma üyelik işlemlerindeki şifreleri hatırlama konusu oluyor. Şifreleri hatırlamak bu uygulama sayesinde  tarihe karışmış olacak.

Google' ın bu çalışması şifre sistemlerine tamamen yeni bir bakış getirecek ve kullanıcılar artık şifre sorunları ile sürekli karşı karşıya kalmamış olacak. Telefon ve akıllı cihazların da önemi gittikçe artmaya devam edecek gibi görünüyor. 

Google hesaplarında şifre sistemi değişiyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!