Cumhuriyetimizin 94. yılı en güzel mesajlarla coşkuyla kutlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyetimizin 94. yılı en güzel mesajlarla coşkuyla kutlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2017 00:15

Türkiye Cumhuriyeti'nin 94. yılı Google tarafından da unutulmadı. 29 Ekim 1923'te ilan edilen Cumhuriyet'i Türk Bayraklı doodle ile hatırlatan doodle Türk kullanıcıları tarafından büyük bir övgü aldı. Öte yandan ünlü isimler de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Haberin Devamı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94. yıl dönümü Google tarafından da unutulmadı. Türk Bayrağı'nın dalgalandığı doodle tasarımına tıklayan vatandaşlar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı içeren haberlere tek bir sayfadan kolaylıkla ulaşabiliyor. Öte yandan sanat dünyasının ünlü isimleri de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajlarını sosyal medyadan paylaşmaya devam ediyor. Özge Özpirinçci'den Mustafa Sandal'a, Hülya Koçyiğit'den Kenan Doğulu'ya pek çok ismin 94. yıl mesajı beğeni ve paylaşım rekoru kırıyor.

GOOGLE'DAN 29 EKİM BAYRAMI MESAJLARI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94. yıl dönümü tüm yurtta coşkuyla kutlanırken; ünlü arama motoru Google'da Türkiye tarihinin en önemli gününü unutmadı. Google, ana sayfasındaki Cumhuriyet Bayramı'na özel hazırlanan "doodle" ile 2017 Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor. Sayfa tıklandığında Türk Bayrağı dalgalanmaya başlarken, kullanıcılar daha sonra 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili bilgilerin yer aldığı sayfalara yönlendiriliyor. "Doodle" uygulamaları, dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere bu platformda yer vererek dikkati çekmeyi amaçlıyor.

Haberin Devamı

ÜNLÜ İSİMLERİN 29 EKİM MESAJLARI

Kenan Doğulu

"94 yıl önce bugün azimle, inançla, özgürlük duygusuyla ekilen bu ülkenin tohumları bugün kararlılıkla yeşeriyor. Asırlara meydan okuyacak Cumhuriyet ağacının her bir dalı için zorluklarla mücadele eden Atamızı ve tüm kahramanlarımızı özlemle ve minnetle anıyorum. Nice yıllara Türkiyem!" Oktay Kaynarca

"Dünyanın en güzel bayrağı dünyanın en güzel ülkesi Laik Türkiye Cumhuriyeti için sonsuza dek dalgalanmaya devam edecek ve bizler atalarımız Mustafa Kemal Atatürk ve ülküdaşlarının bize emanet ettiği Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacağız.. 29 Ekim Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun..."

Alp Kırşan

"Cumhuriyetimizin 94. Yılı kutlu olsun, ulu önderimiz MUSTAFA KEMAL ATATÜRK e sonsuz şükranlarımızla."

Hülya Koçyiğit

"Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, saygı, sevgi, şükranla anıyor, hepimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum"
Mustafa Sandal

Haberin Devamı

"Dünyanın en güzel vatanı canımız Türkiyemiz en anlamlı günün 29 Ekim Cumhuriyet bayramı milletçe kutlu olsun. Ne Mutlu Türküm diyene"
Demet Akbağ

"Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun"

Ahmet Ümit

"Cumhuriyeti ayakta tutmanın tek yolu, eksiksiz demokrasidir. Demokrasiden yoksun bir cumhuriyet kendi ayakları üzerinde duramaz"

Özge Özpirinçci

Cumhuriyet Bayramimiz Kutlu Olsun! Ataturk’e, ona inanan ve yaninda duran silah arkadaslarina, korku nedir bilmeden vatani icin savasan o guzel insanlara ne kadar tesekkur etsek az! Bu paha bicilemez mirasi korumak icin elimizden geleni yapacagiz!

Cem Yılmaz

"Tüm,memleketini seven,genci,yaşlısı her güzelliği hakeden sevgili dostlarım 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutlarım"

Haberin Devamı

Yekta Kopan

Türkiye, Atatürk’ün kurduğu modern Cumhuriyet’in 94’üncü yaşını coşkuyla kutluyor ve Ulu Önder’i hasretle anıyor. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki devlet erkânının Anıtkabir’i ziyaretiyle başlayacak. Erdoğan daha sonra kutlamaları kabul edecek. Bu yıl Atatürk Kültür Merkezi’ndeki geçit töreni yerine Meclis’ten Ulus’taki Birinci Meclis’e yürüyüş yapılacak.

CUMHURİYET NASIL İLAN EDİLDİ?

Mustafa Kemal'in önderliğinde Büyük Millet Meclisi, Kurtuluş Savaşı'nı başlattı.

Savaşın zaferle sonuçlanmasının ardından TBMM 1 Kasım 1922'de saltanatı kaldırdı.

24 Temmuz 1923'te Lozan Barış Antlaşması imzalandı ve böylece yeni bir devletin temelleri atıldı. Fakat devletin yönetim biçimi henüz belirlenmemişti.

Haberin Devamı

13 Ekim 1923'te Ankara, başkent ilan edildi.

29 Ekim günü Atatürk'ün, milletvekilleri ile görüştükten sonra TBMM'ye sunduğu "Cumhuriyet" önergesi kabul edildi.

Böylece devletin yönetim biçimi Cumhuriyet, ismi ise "Türkiye Cumhuriyeti Devleti" oldu.

Atatürk, kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı oldu.

CUMHURİYET YÖNETİMİ

Hükümet başkanının, halk tarafından belli bir süre için ve belirli yetkilerle seçildiği yönetim biçimine Cumhuriyet denir.

Cumhuriyet kavramı genel olarak temsili demokrasinin uygulanmasını ifade eder. Halk kendini yönetme yetkisini, temsilcileri yani milletvekilleri aracılığı ile kullanır; egemenlik halka aittir. Yurttaşların seçme ve seçilme hakkı vardır.

Haberin Devamı

CUMHURİYET KELİMESİNİN ANLAMI VE KÖKENİ

Cumhuriyet kelimesi TDK sözlüğünde "Milletin, egemenliği kendi elinde tuttuğu ve bunu belirli süreler için seçtiği milletvekilleri aracılığıyla kullandığı yönetim biçimi" şeklinde açıklanıyor.

Arapça kökten türeyen cumhur "halk" anlamına gelir ve Latince respublica ile Fransızca république kelimelerinin Türkçe çevirisi olarak benimsenmiştir.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJLARI

Cumhuriyetimizin 94. yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı dileğiyle. "Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun"

"Türk ulusu büyüktür. Özgürlüğü ve barışı sever. Canı pahasına da olsa, Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacak güçtedir. Ve yaşatacaktır…Cumhuriyet, etnik kökeni ne olursa olsun tüm yurttaşlarını Türk Ulusu çatı kimliğinde birleştirmiştir."

Her karış toprağıyla bölünmez bütün olan ülkemiz Edirne'den Kars'a, İzmir'den Hakkari'ye, Sinop'tan Hatay'a, Türk Devleti'ne yurttaşlık bağı ile bağlı olan herkesin ortak yurdudur.

Tekil devlet yapımız, ulusal birliğimizin, huzurun ve toplumsal barışın en önemli güvencesidir. Tekil devlet yapımızın, ülke tümlüğünün, ulusal birliğimizin sonsuza kadar korunacağından kimse kuşku duymamalıdır.

Demokrasi ilkesinin en yeni ve akılcı uygulamasını sağlayan hükümet biçimi cumhuriyettir.

Türk ulusunun yaratılışına en uygun olan yönetim cumhuriyettir.

Cumhuriyet erdeme dayanan bir yönetimdir.

Ne mutlu ki türküm ben! Kırmızının bana verdiği aşkla vatan yücedir, şehitler yücedir, Türk kanı yücedir, Cumhuriyet Yücedir..! Ne Mutlu Türküm Diyene !

Cumhuriyet düşünce, beden ve bilim bakımından güçlü koruyucular ister.

Demokrasi ilkesinin en yeni ve akılcı uygulamasını sağlayan hükümet biçimi cumhuriyettir.

Türk ulusunun yaratılışına en uygun olan yönetim cumhuriyettir.

Cumhuriyet erdeme dayanan bir yönetimdir.

Cumhuriyet düşünce, beden ve bilim bakımından güçlü koruyucular ister.

Ey yükselen yeni nesil! istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.

Cumhuriyet; fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek karekterli koruyucular ister.

Cumhuriyet Bir ülkenin Damarıdır…

Cumhuriyetsiz Bir toplum Yarınsız Bir Gündür.

Cumhuriyetin Demokratik bir ülkenin Bozulmaz Simgesidir…

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ün Bize Bıraktığı Bu üLkeyi Korumak Bizim Görevimizdir.

Cumhuriyet bayramı coşkusunun bütün milletimizce derinden yaşanması temennileriyle…

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!