Göktuğ Demirarslan toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Göktuğ Demirarslan toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2013 14:20

Ankara'da Havacı Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlunun sevgilisi ile birlikte öldürülmesiyle ilgili soruşturmada polis, cinayetin profesyonel kişilerce öldürülmediği sonucuna vardı. Cinayet büro polisleri, genç kızın görüştüğü bir kişiyi şüpheli olarak tespit etti. Bu arada Göktuğ Demirarslan'ın cenazesi Çanakkale'de toprağa verildi. Cenaze törenine Hava Kuvvetleri Komutanı da katıldı.

Haberin Devamı

POLİSE GÖRE ŞÜPHELİ GENÇ KIZIN GÖRÜŞTÜĞÜ BİRİ

Hava Kuvvetleri Personel Başkanı Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın oğlu Göktuğ Demirarslan ile kız arkadaşı Elena Radckova'nın öldürülmesiyle ilgili soruşturma sürdürülüyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayda pompalı tüfek kullanılması ve cinayetlerin işleniş biçiminden yola çıkarak olayın profesyonel kişilerce gerçekleştirilmediği sonucuna vardı.

İŞTE GÖKTUĞ DEMİRARSLAN VE SEVGİLİSİ ELANA'NIN FOTOĞRAFLARI

GENERALİN OĞLU VE SEVGİLİSİ ÖLDÜRÜLDÜ

TÜBİTAK'da çalışan Demiraslan'ın Fransa'da tanıştığı Özbekistan doğumlu Rus uyruklu kız arkadaşı Elena Radckova'nın arkadaşları ile telefon kayıtlarını ve internet yazışmalarını takip eden cinayet büro polisleri, güvenlik kamerası görüntülerini de inceleyip genç kızın görüştüğü bir kişiyi şüpheli olarak tespit etti. Polis, bu kişinin yakalanması için çalışma başlattı.

Haberin Devamı

Emniyet yetkilileri, ilk bulgulara göre olayın siyasi bir yönünün bulunmadığını, cinayetin "gönül ilişkisi" nedeniyle işlenmiş olabileceğini belirtti.

Öte yandan, Radckova'nın cenazesi, adli tıp kurumundaki otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailesine ya da Rus Büyükelçiliği yetkililerine teslim edilecek.

ELANA İLE FRANSA’DA TANIŞMIŞLAR

Ankara’da uğradığı silahlı saldırıda yitiren TÜBİTAK Savunma Geliştirme’de görevli uzman yardımcısı Göktuğ Demiraslan ile sevgilisi Elena Radiskova’ın 3 yıl önce Fransa’daki ERASMUS Programı’nda tanıştıkları belirtildi.

Demiraslan’ın RTÜK Üst Kurul üyesi olan amcası Mustafa Demiraslan, yeğeninin ölümüyle ilgili çok sayıda senaryo üretildiğini anlatırken şöyle dedi:
"Kimisi senaryo üretiyor. Komplo teorisi üretmeye gerek yok. Öyle şeyler söz konusu değil. Kendisi iyi eğitim almış. TÜBİTAK’ta Savunma Sanayi Bölümü’nde çalışıyor. İşe başlayalı daha 4 ay olmuştu. Stajını da burada yapmıştı. Aldığı eğitimle devletine vatanına hizmet etmek için mücadele eden bir insandı. Kızdığımız nokta birinin çıkıp, eline silahı alıp, iyi yetiştirilmiş böyle bir insanı katletmesi. Yeğenimin kimseyle bir husumeti yoktu. Kendi ayakları üzerinde durmaya çalışıyordu. Babasının ismini bile kullanmazdı. Elena’yla da 3 yıldır ciddi bir ilişkileri vardı. Yeğenim işe başladığı için Elena onu ziyarete gelmişti. Ortada somut bir şey yok. Emniyet teşkilatı olayı aydınlatmaya çalışıyor. Suriye helikopterinin düşürülmesinden Rusya’ya kadar pek çok komplo teorisi ortaya atılıyor. Bunlar doğru değil. Olayın kısa sürede aydınlatılacağına inanıyorum."

Haberin Devamı

GÖKTUĞ DEMİRARSLAN TOPRAĞA VERİLDİ

Göktuğ Demiraslan’ın Yenice Devlet Hastanesi Morgu’ndan bugün öğle saatlerinde alınan cenazesi, önce babaannesi Mürvet Demiraslan’ın Kurtuluş Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi’ndeki evine getirildi. Cenaze evin önüne geldiğinde gözyaşları sel oldu. Dua okunup, helallik alınmasının ardından cenaze, Çarşı Camii’ne götürüldü. Buradaki cenaze törenine, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Hava Kuvvetleri eski Komutanı Mehmet Erten, 1’inci Hava Kuvvet Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Diyarbakır’daki 2’nci Taktik Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Necdet Bilgin, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, Çanakkale Vali Vekili Hüseyin Kulözü, Ak Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir ile çok sayıda rütbeli asker ve Demiraslan’ın yakınları katıldı.

Haberin Devamı

CENAZEDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU / Foto Galeri

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkanı 51 yaşındaki Tümgeneral Hasan Hüseyin Demiraslan, cenazede güçlükle ayakta dururken, eşi 46 yaşındaki Mehtap Demiraslan ile ikiz çocukları 16 yaşındaki Alptuğ ile Aybüke Demiraslan ve Demiraslan’ın Yenice’de bir dönem Anavatan’dan Belediye Başkanlığı yapan amcası Ekrem Demiraslan, RTÜK Üst Kurul üyesi olan diğer amcası Mustafa Demiraslan taziyeleri kabul etti. Cenazeye, Genelkurmay Başkanı Orgenaral Necdet Özel ve eşi ile Milli Savunma Bakanlığı ve TÜBİTAK ile çok sayıda üst düzey komutan çelenk gönderdi.

Aniden sağanak yağmur baslaması üzerine cenaze kapalı alana taşınırken, törene katılanlar da kapalı alanlara ve saçak altlarına sığınmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Yenice Müftüsü Mehmet Akaslan’ın kıldırdığı namazda baba Tümgeneral Hasan Hüseyin Demiraslan, oğlu Alptuğ ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk’ün yanında saf tuttu. Demiraslan Ailesi, cenaze boyunca acılarını yüreklerine gömüp, metanetini korudu. Kılınan namaz ardından Demiraslan’ın bir süre omuzlarda taşınan tabutu daha sonra cenaze aracına konulup, götürüldüğü ilçe mezarlığında toprağa verildi.

BAKMADAN GEÇME!