Geleceğin vekilleri

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin vekilleri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2022 07:00

Türkiye Büyük Millet Meclisi dün en küçük konuklarını ağırladı. Meclis koridorları çocuk sesleriyle dolup taştı. TBMM Başkanı Şentop, Başkanlık Divanı’nın çocuklara devredilmesi önergesini oylattı. Bazı çocuklardan ret oyu gelince Şentop’un, “Özgür Bey bakın muhalefet her yerde var” demesi, kahkahalara neden oldu.

Haberin Devamı

TBMM Genel Kurulu’nda vekillerin oturduğu turuncu koltuklara, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bu kez çocuklar oturdu. Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Genel Kurul’da çocukların yaptığı oylama ile koltuğunu Havva Dilay Gülez’e devretti. Meclis’in açılışının 102’nci yıldönümünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, Meclis Genel Kurulu, 102 çocukla toplandı. Özel oturuma iktidar ve muhalefet partilerinden milletvekilleri de çocuklarla birlikte katıldı.

Geleceğin vekilleri

Meclis Başkanlık Divanı’nın özel oturumda çocuklara devredilmesine ilişkin önerge, küçük misafirlerin oylamasına sunuldu. Oylamada çocuklardan ret oylarının kalkması gülüşmelere neden oldu. Şentop’un, salondaki CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e gülerek “Özgür Bey bakın muhalefet her yerde var” demesi, kahkahalara neden oldu. Çocuklar, Meclis Genel Kurulu’nda söz alıp konuşmalar da yaptı ve özel oturumun sonunda Meclis Başkanı ve salondaki vekiller, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Haberin Devamı

MİLLİ MÜCADELE SÜRÜYOR

TBMM’nin 102. yıl dönümü nedeniyle Birinci Meclis’te düzenlenen anma töreninde de Şentop, “Milli Mücadele tamamlanmış bir süreç değildir; Milli Mücadele süreklidir, kesintisiz devam edecektir” dedi.

Geleceğin vekilleri

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!