Erdoğan'a tavır: Yok hükmünde

Güncelleme Tarihi:

Erdoğana tavır: Yok hükmünde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2016 21:55

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, dokunulmazlıklarla ilgili muhalefeti eleştiren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı muhatap almadıklarını belirterek, “Bizim muhatabımız Hükümet ve Başbakan’dır, o Başbakan’ı da ortada bulabilirsek. Aslında anayasal sınırları dışına çıkan Cumhurbaşkanı yok hükmündedir” dedi.

Haberin Devamı

Gök, Meclis’teki basın toplantısında özetle şunları söyledi: 

BİR PARTİ LİDERİ GİBİ

“Dokunulmazlıklar konusunda kafası en berrak parti CHP’dir. AKP yöneticileri, kendi arkadaşlarını koruma telaşı içinde, CHP’nin teklifine sıcak bakmadılar. AKP’nin dokunulmazlıklarla ilgili imzaya açtığı metin, CHP’nin teklifini karşılamaktan uzaktır. Anayasal sınırlarını çoktan aştığı belli olan bir Cumhurbaşkanı’nın, günlük siyasetle ilgili bir parti lideri gibi yaptığı açıklamaları bizim değerlendirmemizi kimse beklemesin. Cumhurbaşkanı’nı muhatap almıyoruz. Bu ülkenin Başbakan’ı var. Önce kim Cumhurbaşkanı kim Başbakan ona karar versinler. Bizim muhatabımız Hükümet ve Başbakan’dır, o Başbakan’ı da ortada bulabilirsek. Eğer Cumhurbaşkanı siyaset yapmak istiyorsa Cumhurbaşkanlığı’nı bırakır, siyaset alanına girer. Cumhurbaşkanı’nın işi partiler arasında polemik yaratacak tartışmalar içinde olmak değildir. Ona bu fırsatı vermeyeceğiz. Aslında anayasal sınırları dışına çıkan Cumhurbaşkanı yok hükmündedir. 

Haberin Devamı

KORKAN BİR BAŞBAKAN

AKP’nin referandum için sayısının yeterli olmadığı ortada. Acaba bunun için hangi karanlık işlerin içindeler, onu da yakında görürüz. Yetkilerini kullanmayan, bunları bilmeyen, korkan, iradesi olmayan bir Başbakan, Türkiye’de Başbakanlık boşluğu yaratmaktadır. Başbakan da yok hükmündedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!