Erdoğan NATO’ya ‘çift şapkalı’ gidecek

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan NATO’ya ‘çift şapkalı’ gidecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2017 20:45

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, AK Parti Olağanüstü Kurultayı’nın ardından ilk ziyaretini NATO Zirvesi için Brüksel’e yapacak. Kritik zirvede terörle mücadele ve müttefiklerin savunma harcamalarının arttırılması ilk gündem maddesi olacak.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı seçileceği 21 Mayıs’taki Olağanüstü Kurultay’ın hemen ardından 24 - 25 Mayıs’ta ilk yurtdışı seyahatini Avrupa’ya yapacak. Erdoğan, ‘Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı’ sıfatıyla Belçika’da NATO Liderler Zirvesi’ne katılacak. Erdoğan, zirvede NATO’nun terörle mücadelede daha etkin rol alması gerektiğini 28 müttefik ülkeye anlatacak.

YÜZ YÜZE GÖRÜŞECEK

Erdoğan, NATO müttefiki ülkelerin Suriye’de terör örgütlerine yaptığı silah yardımını da gündeme getirerek, “Müttefiklerimiz terör örgütlerinin değil bizim yanımızda yer almalı” mesajı verecek. Cumhurbaşkanı, ABD seyahatinden bir hafta sonra gideceği NATO zirvesinde ABD Başkanı Donald Trump’la ikinci yüz yüze görüşmesini de yapacak. Erdoğan, iki günlük Brüksel temasları sırasında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel’le de yüz yüze görüşecek. Erdoğan, 25 Mayıs’ta Brüksel’de yeni NATO karargâhının açılışı dolaysıyla yapılacak liderler zirvesine katılacak. Zirvede liderlerin gündeminde, terörle mücadelenin yanı sıra savunma harcamalarının artırılması önemli bir yere sahip olacak. Zirve, göreve gelmeden önce NATO’ya ‘eskimiş’ diyen ve ittifakın Avrupalı müttefiklerinin savunma harcamalarını artırmasını isteyen ABD Başkanı Donald Trump ile diğer liderlerin bir araya geleceği ilk uluslararası toplantı olma özelliğini de taşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!