Erdoğan’la görüşmesini konuştular

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’la görüşmesini konuştular
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2015 01:07

CHP’nin Meclis Başkan adayı Deniz Baykal, “Ben bir koalisyon görüşmesini arkama alarak Meclis Başkanlığı arayışı içinde değilim. Bunu herkesin çok iyi bilmesini istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Baykal adaylığıyla ilgili olarak dün Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Çankaya Köşkü’nde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Meclis’te, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile de HDP Genel Merkezi’nde görüştü. Edinilen bilgiye göre Baykal, görüşme sırasında Bahçeli’ye, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesine ilişkin olarak, “Davet Cumhurbaşkanı’ndan geldi ve siyasetin gündemini konuştuk. O görüşmeye farklı anlamlar yüklenmesi doğru değil” dedi. Bahçeli ise koalisyonla ilgili “Bizim niyetimiz önce bizim dışımızdaki partilerin bir hükümet kurmayı denemesidir” değerlendirmesini yaptı.

Baykal, Bahçeli ile yaptığı ilk görüşme sonrasında, “Kendisine Türkiye’deki siyasi tabloyu nasıl gördüğümü, aktardım. Kendisini ayrıca önemli siyasi temaslar konusunda bilgilendirdim” dedi.
“Destek alabildiniz mi” sorusuna, “Onları konuşmadık” yanıtını veren Baykal, bir başka soru üzerine de “Bilgim dahilinde olan önemli görüşmeler, temaslar konusunda bende var olan bilgileri aktardım” demekle yetindi.

Haberin Devamı


KOALİSYONLA İLGİSİ YOK


Baykal, Davutoğlu ile görüşmesiyle ilgili de “Koalisyon görüşmeleriyle Meclis Başkanlığı seçimi arasında bağlantı olduğuna dair benim bir bilgim yok. Ben bir koalisyon görüşmesini arkama alarak, bu Meclis Başkanlığı arayışı içinde değilim. Bunu herkesin çok iyi bilmesini istiyorum” dedi.

Erdoğan ile yaptığı görüşmenin gündeme gelip gelmediği sorusuna Baykal, “Eminim Sayın Başbakan o görüşme hakkında yeterince bilgi sahibi olmuştur. Benimle görüşmeye gelmeden o konuyu Sayın Cumhurbaşkanı’nın, Başbakan’a aktarmış olduğunu düşünüyorum” karşılığını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!